Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Константин тројкама претио Партизану

rssBookmark and Share

Београд 19.05.2015. ЈужнаСрбијаИнфо, Б92, Мондо,

"Парни ваљак" уписао сигурну, али не и убедљиву победу против Константина у 8. колу Суперлиге.
Кошаркаши Партизана победили су екипу Константина 89:80 (25:14, 27:25, 22:25, 15:16) у хали Пионир у првом мечу осмог кола Суперлиге Србије.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Партизан је после првог пораза, који је доживео у "вечитом" дербију, забележио седму победу у Суперлиги Србије. Црно-бели су на свом терену у београдском Пиониру савладали Константин у осмом колу домаћег првенства 89:80 (25:14, 27:25, 22:25, 15:16).

Црно-бели су остварили седму победу, док нишки тим има исто толико пораза.

У екипи Партизана играчи су равномерно распоредили минутажу, па су шансу искористили и они који су раније мање играли. Најефикаснији у победничком тиму био је Милутинов са 16 поена (7/9 за два) и осам скокова. По 15 поена забележили су Маринковић, Безбрадица и Мурић. Са по шест поена меч су завршили Тепић, Дало и Ђумић.

Фото: Јужна Србија Инфо

У екипи Константина најефикаснији је био Ђорђевић са 13 поена, 11 убацио Витковић, а по 10 су додали Деспотовић и Стојачић. Са по девет поена истакли су се Остијић и Гуџић.

Први стрелац Константина био је Ђорђевић са 13 поена.

Тим Душка Вујошевића имао је мањих проблема у другом делу, али противнику ниједном није дозволио да му угрози вођство. После двоцифрене предности за Партизан у првом полувремену, која је у неколико наврата износила и "плус 14", Нишлије су у 24. минуту успеле да смање на само пет поена заостатка (57:52).

Београђани су се поново одвојили на двоцифрену разлику, али је Константин узвратио и шест минута пре краја меча успео да се приближи на свега 75:79.

Фото: Јужна Србија Инфо

Нишлије су гађале 13 од 33 за 3 поена. Чини се да је ово било главно оружје, али и изнуђено решење јер нису успевали да уђу у рекет Партизана. Велики број грешака у вођењу лопте, као и личних грешака у одбрани обележио је игру Константина.

Гости нису имали снге за преокрет. "Ваљак" је додао гас и утакмицу, ипак, лагано привео крају.

Стратег клуба из Хумске похвалио је веома пожртвовани Константин:

- Константин има морал, то у спорту значи веома су борбени. То нису радили само вечерас него током целе сезоне то раде врло често без обира какав је значај утакмице, против ког противника играју и који је резултат. Пуних четрдесет минута пеглају, боре се. Нормално били су и растерећени, убацили су 13 тројки - поћео је анализу меча Вујошевић и одмах наставио:

- Ми смо хтели, с обзиром да утакмица долази два дана после оне са Црвеном звездом, да мало заштитимо Милосављевића, а да добију прилику и млађи играчи. Међутим, Милутинов је играо више него што је било предвиђено, прво због лоше игре појединаца и у томе је добио повреду скочног зглоба, за коју се надам да није много озбијна. Не изгледа као преозбиљна, али свака повреда скочног зглоба је нека врста дисторзије, па ћемо видети о чему се ради - објаснио је тренер црно-белих.

Партизан је на другом месту са скором 7-1, док су Нишлије при зачељу са 1-7.

Остали мечеви на програму су у среду, а састају се: Мега Лекс – Црвена Звезда Телеком (18.00), Тамиш – ФМП (18.30) и Металац – Војводина (19.30).
 


#   Београд   кошарка   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Партизан КК   Константин ОКК   Суперлига   Црвена Звезда
@juznasrbija @PartizanBC @OKKKonstantin @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима