Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konstantin trojkama pretio Partizanu

rssBookmark and Share

Beograd 19.05.2015. JužnaSrbijaInfo, B92, Mondo,

"Parni valjak" upisao sigurnu, ali ne i ubedljivu pobedu protiv Konstantina u 8. kolu Superlige.
Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Konstantina 89:80 (25:14, 27:25, 22:25, 15:16) u hali Pionir u prvom meču osmog kola Superlige Srbije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Partizan je posle prvog poraza, koji je doživeo u "večitom" derbiju, zabeležio sedmu pobedu u Superligi Srbije. Crno-beli su na svom terenu u beogradskom Pioniru savladali Konstantin u osmom kolu domaćeg prvenstva 89:80 (25:14, 27:25, 22:25, 15:16).

Crno-beli su ostvarili sedmu pobedu, dok niški tim ima isto toliko poraza.

U ekipi Partizana igrači su ravnomerno rasporedili minutažu, pa su šansu iskoristili i oni koji su ranije manje igrali. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milutinov sa 16 poena (7/9 za dva) i osam skokova. Po 15 poena zabeležili su Marinković, Bezbradica i Murić. Sa po šest poena meč su završili Tepić, Dalo i Đumić.

Foto: Južna Srbija Info

U ekipi Konstantina najefikasniji je bio Đorđević sa 13 poena, 11 ubacio Vitković, a po 10 su dodali Despotović i Stojačić. Sa po devet poena istakli su se Ostijić i Gudžić.

Prvi strelac Konstantina bio je Đorđević sa 13 poena.

Tim Duška Vujoševića imao je manjih problema u drugom delu, ali protivniku nijednom nije dozvolio da mu ugrozi vođstvo. Posle dvocifrene prednosti za Partizan u prvom poluvremenu, koja je u nekoliko navrata iznosila i "plus 14", Nišlije su u 24. minutu uspele da smanje na samo pet poena zaostatka (57:52).

Beograđani su se ponovo odvojili na dvocifrenu razliku, ali je Konstantin uzvratio i šest minuta pre kraja meča uspeo da se približi na svega 75:79.

Foto: Južna Srbija Info

Nišlije su gađale 13 od 33 za 3 poena. Čini se da je ovo bilo glavno oružje, ali i iznuđeno rešenje jer nisu uspevali da uđu u reket Partizana. Veliki broj grešaka u vođenju lopte, kao i ličnih grešaka u odbrani obeležio je igru Konstantina.

Gosti nisu imali snge za preokret. "Valjak" je dodao gas i utakmicu, ipak, lagano priveo kraju.

Strateg kluba iz Humske pohvalio je veoma požrtvovani Konstantin:

- Konstantin ima moral, to u sportu znači veoma su borbeni. To nisu radili samo večeras nego tokom cele sezone to rade vrlo često bez obira kakav je značaj utakmice, protiv kog protivnika igraju i koji je rezultat. Punih četrdeset minuta peglaju, bore se. Normalno bili su i rasterećeni, ubacili su 13 trojki - poćeo je analizu meča Vujošević i odmah nastavio:

- Mi smo hteli, s obzirom da utakmica dolazi dva dana posle one sa Crvenom zvezdom, da malo zaštitimo Milosavljevića, a da dobiju priliku i mlađi igrači. Međutim, Milutinov je igrao više nego što je bilo predviđeno, prvo zbog loše igre pojedinaca i u tome je dobio povredu skočnog zgloba, za koju se nadam da nije mnogo ozbijna. Ne izgleda kao preozbiljna, ali svaka povreda skočnog zgloba je neka vrsta distorzije, pa ćemo videti o čemu se radi - objasnio je trener crno-belih.

Partizan je na drugom mestu sa skorom 7-1, dok su Nišlije pri začelju sa 1-7.

Ostali mečevi na programu su u sredu, a sastaju se: Mega Leks – Crvena Zvezda Telekom (18.00), Tamiš – FMP (18.30) i Metalac – Vojvodina (19.30).
 


#   Beograd   košarka   Južna Srbija region   Južna Srbija Info   Partizan KK   Konstantin OKK   Superliga   Crvena Zvezda
@juznasrbija @PartizanBC @OKKKonstantin @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima