Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије најбоље на шампионату, оставили Црвену Звезду иза себе - 11 медаља за Џудо клуб "Кинезис"

rssBookmark and Share

Ниш 13.10.2020. Јужна Србија Инфо

Универзитетски Џудо клуб "Кинезис" из Ниша је на Првенству Србије за сениоре, одржаном прошлог викенда у Београду, освојио чак 11 медаља, и сасвим заслужено однео титулу најбољег клуба на шампионату.

Нишлије најбоље на шампионату, оставили Црвену Звезду иза себе - 11 медаља за Џудо клуб "Кинезис"

У категорији до 60 килограма, "Кинезис" је има клупско финале у коме су се са по три победе нашли Немања Милић и Павле Крсмановић. Милић је сјајном партијом оправдао улогу фаворита и остао једини непобеђени такмичар у редовима Кинезиса, док се Крсмановић окитио сребрном медаљом.

У категорији до 66кг Алекса Крстић је освојио бронзану медаљу.

Још увек јуниор Ђорђе Станојевић је у категорији до 73кг дошао до финала, али се на крају морао задовољити сребрном медаљом. 

Дебитант у редовима Кинезиса Вук Елез је у категорији до 81кг освојио бронзану медаљу.

Најискуснији такмичар Мирољуб Ивезић, као и најмлађи Александар Стојков дошли су до бронзаних медаља у категоријама до 90 и 100кг.

Поред мушких освојене су и 4 женске медаље. 

У категорији до 48кг Невена Милић и Мина Песиц освојиле су сребрну и бронзану медаљу. Исто су то уциниле и Аница Делић и Мила Ђордјевић у категоријама до 70 и 78кг.

На такмичењу су учествовали и Стефан Мирковицћ Слободан Ђорђевић, Стефан Радовановић, Мирко Перишић, Дејан Волаш, Андрија Миленковић, Никола Манић, Милош Милашевић и Андрија Стошић.

"Наш успех на шампионату је најбољи резултат на националним шампионатима од оснивања клуба и то баш у години у којој славимо 30 година постојања.

Једноставно, презадовољни смо постигнутим резултатом. Оставити иза себе све, а пре свега гиганта какав је Црвена Звезда, равно је подвигу.

Оно што посебно радује, да 90% ове екипе има око 20 година, и да од њих тек очекујемо добре резултате", кажу понсно из "Кинезиса".


#   Ниш   Београд   џудо   Државно првенство   Џудо клуба Кинезис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима