Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки Клуб кошарке у колицима „Наис“ а првом турниру Балканске лиге у Бијељини

rssBookmark and Share

Ниш 24.10.2021. Јужна Србија Инфо

Предстојећег викенда почиње Балканска лига у кошарци у колицима (eng. Balkan Wheelchair Basketball League, skr. BWBL). Лигу чине екипе из четири државе: Босне и Херцеговине (ККК Бијељина - Бијељина), Бугарске (БКХУ Левски - Софија), Црне Горе (КК ОСИ Парамонт - Подгорица) и Србије (ККК Наис - Ниш). На првом турниру у Бијељини ККК Наис – Ниш ће играти утакмице са КК Парамонт – Подгорица и БКХУ Левски из Софије.

Нишки Клуб кошарке у колицима „Наис“ а првом турниру Балканске лиге у Бијељини

BWBL се игра по трокружном Борговом моделу, где сваки тим се састаје са другим по три пута. Игра се девет кола, а онај ко има највише бодова је шампион BWBL. Одиграће се четири турнира, где је свака екипа по једном домаћин. Први овосезонски турнир који се игра у оквиру BWBL је у Бијељини 22.10. - 24.10.2021. године. Играће се прва два кола, одн. четири утакмице. Тај инаугурални турнир BWBL биће и део обележавања 20 година од оснивања ККК Бијељина – Бијељина, а покровитељ је Град Бијељина. Следи други турнир у Подгорици 12.11. – 14.11.2021. године. На пролеће, домаћинство трећег турнира има ККК Наис – Ниш у марту, а последњи четврти БКХУ Левски – Софија.

BWBL има седиште у Софији, председник лиге је др Владимир Искров (Ниш), извршни комесар проф. др Марко Александровић (Ниш), а комесар за суђење је проф. Игор Ђорђевић (Ниш).


#   Ниш   кошарка   турнир   Игор Ђорђевић   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   Бјељина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима