Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški Klub košarke u kolicima „Nais“ a prvom turniru Balkanske lige u Bijeljini

rssBookmark and Share

Niš 24.10.2021. Južna Srbija Info

Predstojećeg vikenda počinje Balkanska liga u košarci u kolicima (eng. Balkan Wheelchair Basketball League, skr. BWBL). Ligu čine ekipe iz četiri države: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina - Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski - Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont - Podgorica) i Srbije (KKK Nais - Niš). Na prvom turniru u Bijeljini KKK Nais – Niš će igrati utakmice sa KK Paramont – Podgorica i BKHU Levski iz Sofije.

Niški Klub košarke u kolicima „Nais“ a prvom turniru Balkanske lige u Bijeljini

BWBL se igra po trokružnom Borgovom modelu, gde svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta. Igra se devet kola, a onaj ko ima najviše bodova je šampion BWBL. Odigraće se četiri turnira, gde je svaka ekipa po jednom domaćin. Prvi ovosezonski turnir koji se igra u okviru BWBL je u Bijeljini 22.10. - 24.10.2021. godine. Igraće se prva dva kola, odn. četiri utakmice. Taj inauguralni turnir BWBL biće i deo obeležavanja 20 godina od osnivanja KKK Bijeljina – Bijeljina, a pokrovitelj je Grad Bijeljina. Sledi drugi turnir u Podgorici 12.11. – 14.11.2021. godine. Na proleće, domaćinstvo trećeg turnira ima KKK Nais – Niš u martu, a poslednji četvrti BKHU Levski – Sofija.

BWBL ima sedište u Sofiji, predsednik lige je dr Vladimir Iskrov (Niš), izvršni komesar prof. dr Marko Aleksandrović (Niš), a komesar za suđenje je prof. Igor Đorđević (Niš).


#   Niš   košarka   turnir   Igor Đorđević   Klub košarkaša u kolicima NAIS   Bjeljina
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima