Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Trofej Crveni Krst" košarkaša u kolicima

rssBookmark and Share

Niš 28.05.2022. Južna Srbija Info

Drugu godinu zaredom, GO Crveni Krst pokrovitelj je turnira koji „Trofej Crveni Krst“. Turnir je svečano otvorio većnik za sport pri Gradskoj opštini Crveni Krst, Milomir Blažević, koji nije krio zadovoljstvo slikom u OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljenje „Branko Bjegović“.

„Trofej Crveni Krst" košarkaša u kolicima

„Meni je čast kao većniku za sport pri GO Crveni Krst da jedan sportski kolektiv kakav je KKK Nais trenira na teritoriji naše opštine. Sa ponosom mogu da kažem da sarađujemo od 2019. godine i da se ta saradnja kreće uzlaznom linijom. Ovogodišnji turnir je organizaciono prevazišao prošlogodišnji, potrudićemo se da naredni bude međunarodnog karaktera. Naša opština je uvek tu za sportiste i osobe sa invaliditetom.“ -rekao je većnik za sport, Milomir Blažević.

Svečanom otvaranju je prisustvovala i većnica za obrazovanje i kulturu GO Crveni Krst, Jelena Madić, komesar sa suđenje Balkanske lige i poverenik za sudije pri Regionalnom košarkaškom savezu Istočna Srbija, Igor Đorđević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca, Dejan Ivanović, predsednik KKK Nais, Marko Aleksandrović. Inače, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu je podržao organiaciju utakmice volontiranjem obezbedio desetak studenata.

Utakmica tradicionalnih rivala je bila zanimljiva od prvog podbacivanja koje je izveo većnik Milomir Blažević. Početnu četvrtinu je dobio klub iz Beograda, ali je na poluveremenu KKK Nais imao prednost od 6 poena (25:19). KKK Nais je „dodao gas“ u trećoj četvrtini posle koje je prednost povećana na 18 poena (41:23). U poslednjoj četvrtini su strelci bili (gotovo) neaktivni, dato je samo 15 poena, uz minimalnu prednost KKK Mega Despot (8:7), a za konačnih 48:31. 

Najefikasniji u ekipi KKK Nais i ujedno najbolji igrač meča je bio centar Nemanja Tadić sa 18 poena i 12 skokova. U borbenoj ekipi KKK Mega Despot najefikasniji Nemanja Vukašinović sa 11 poena. 

„Čestitam ekipama na borbenosti, utakmica je bila prava ligaška, čvrsta, borbena, brza, atraktivna i pristojno efikasna. Bilo je dosta grešaka i promašenih šuteva na obe strane. Iskoristili smo dominaciju u skoku koju smo inicijalno imali. Zadovoljni smo kako smo rezultatski počeli turnir „Trofej GO Crveni Krst“ – rekao je trener i generalni sekretar KKK Nais, Ivan Popović.

Stručni štab KKK Mega Despot smatra da je dominacija KKK Nais u skoku postojala, ali da je uzrok poraza loš % šuta ekipe iz prestonice Srbije.
„Očekivali smo da KKK Nais bude uspešniji u skoku, imali su ih 8 više. Glavni uzrok našeg poraza je naš katastrofalan šut iz igre (28%), dok je naš rival bio znatno uspešniji (48%), na gotovo identičnom broju pokušaja šuta. Čestitam ekipi KKK Nais na pobedi, a mojim igračima na borbi. Zahvaljujem se na gostroprimstvu. KKK Nais je vremenom razvio sjajan odnos sa lokalnom samoupravom, uzor su svima.“ - rekao je trener i igrač KKK Mega Despot, Milan Zelen, inače nosilac nacionalnog sportskog priznanja zahvaljujući uspesima u stonom tenisu.

„Trofej Crveni Krst“ se nastavlja u junu kada će današnji rivali igrati još po jednu utakmicu sa KKuK Tugar iz Paraćina. Treba naglasiti da se ova utakmica se boduje za Ligu košarkaša u kolicima Srbije (LKKS) koja se nastavlja u julu. 

KKK Nais : KKK Mega Despot 48:31 (8:10, 17:9, 16:4, 7:8)
Dvorana: sala OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljene „Branko Bjegović“ 
Gledalaca: 30
Sudije: Stanković (Niš), Krstić (Niš), Milošević (Niš)
KKK Nais: Šimandli, Tadić 18, Kostić (kap.), Jovanović 6, Popović, Nonković 6, Dinić 6, Marinković 2, Lazarević 10. Trener: Popović
KKK Mega Despot: Makulović, Fucić, Jovanović (kap.), Marić, Todorović, Zelen, Vukašinović, Pavlović, Saliu, Bicok. Trener: Fucić, Zelen.

 


#   Niš   košarka   Crveni Krst gradska opština   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Igor Đorđević   Nemanja Tadić   Klub košarkaša u kolicima NAIS   košarka u kolicima   Trofej crveni krst
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima