Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки Клуб кошарке у колицима „Наис“ добио појачање

rssBookmark and Share

Ниш 15.09.2021. Јужна Србија Инфо

Стручни штаб и играчи ККК Наис се налазе у Крагујевцу на припремама и јачи су за Вилијама Максимовића, некадашњег репрезентативца Србије у кошарци у колицима.

Нишки Клуб кошарке у колицима „Наис“ добио појачање

„Срећан сам што сам приступио једном клубу који организационо расте из годину у годину. Видљива је подршка локалне самоуправе. Чланови управе су вредни људи и борци за клуб. Познат ми је рад тренера Миљана Хаџовића у репрезентацији пре две године. Играчки кадар има потенцијал и напредује из сезоне у сезону. Посебно ме инспирише улога ментора двојице перспективних центара који имају као и ја високу ампутацију ноге – Душана Лазаревића и Немању Тадића.“ – рекао је Вилијам Максимовић.

Капитен ККК Наис, Братислав Костић, има само речи хвале за новог члана, Вилијама Максимовића.

„Добили смо искусног играча, ефикасног реализатора под кошем, доброг у транзицији у оба правца, алтернативног организатора игре и продужену руку тренера на терену. Посебно нам је драго што ће наши млади центри Лазаревић и Тадић да имају искусног ментора. Свима нам помаже, његови савети у сали и ван ње су драгоцени. Играће ККК Наис наредне сезоне још боље.“ – рекао је Братислав Костић.

Максимовић је рођен 1970. године у Валандову (СР Македонија, СФРЈ), где је завршио основну и средњу школу. Започео је Војну академију у Сарајеву, а завршио у Београду – смер РВ и ПВО. По завршетку Војне академије 1993. године постаје потпоручник Војске Југославије и ступа на дужност у гарнизону у Приштини. Током НАТО агресије у рејону Приштине бива рањен од авионске противрадарне ракете. После више операција у КБЦ Приштина, Војној болници у Нишу и ВМА у Београду, ампутира му се лева нога. После рехабилитације, наставља са војном службом у Београду до 2002 године, када се пензионише са чином капетана. У пензији се бави са више спортова – дизање тегова, пливање и кошарка у колицима (на наговор Микице Будиморовића). Као кошаркаш у колицима је наступао за ККК Динав (сада ККК Сингидунум) из Београда (вишеструки шампион и освајач купа), ККК Бијељина из Бијељине, ККК Дунав 2016 из Апатина, ККК Додеканисос са Родоса (дупла круна) и ККК Соко из Београда. Наступао је за репрезентацију Србије на Европским првенствима Ц дивизије 2015. у Лисабону (5. место), 2017. у Брну (5. место) и 2019. у Софији (2. место и пласман у Б дивизију). Годинама је ангажован на организацији спортова особа са инвалидитетом, пре свега седеће одбојке. Оснивач је Клуба седеће одбојке Смеч из Београда и Савеза седеће одбојке Србије, где врши функцију генералног секретара. Ожењен је, има сина.


#   Ниш   кошарка   Македонија   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   Вилијам Максимовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима