Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан преживео ФМП, пласирао се у полуфинале купа

rssBookmark and Share

18.02.2016. Бета

Кошаркаши Партизана пласирали су се у полуфинале завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у Нишу победили ФМП са 85:83 (24:21, 25:19, 18:17, 18:26).

Партизан преживео ФМП, пласирао се у полуфинале купа

Партизан ће у полуфиналу играти с победником дуела Црвена звезда-Смедерево. Раније данас у полуфинале се пласирао и Мега Лекс, који је победио Константин са 78:61.

Црно-бели су вечерас водили скоро све време, а у последњу деоницу ушли су са 10 поена предности, али се ФМП вратио серијом тројки и био близу преокрета, међутим, Партизанје сачувао вођство.

Партизан је у првој четвртини углавном водио, али се ФМП држао у игри и неколико пута је долазио до изједначења, али су црно-бели предвођени Дарелом Вилијамсом стекли три поена предности после првих 10 минута. Највећи проблем за црно-беле у том периоду биле су три личне грешке Еда Мурића, које је направио већ током првих шест минута.

Након одмора, Илија Ђоковић је везао седам поена ФМП-а, тако да је тим из Железника у 13. минуту повео са 30:29. Тренер Партизана Александар Џикић затражио је тајм-аут тада, а његов тим је после тога одговорио серијом од 9:0 и дошао до нове осетније предности, 38:30.ФМП се није предавао и одговорио је серијом тројки, тако да су "лименке" поново пришле на поен заостатка, 40:39. Након још једног Џикићевог тајм-аута, Партизан је направио нову серију, овог пута 9:1 и на полувреме отишао с вођством од 49:40.

Партизан је сигурније почео друго полувреме и већ после четири минута деонице дошао до максималне предности од 16 поена, 58:42.ФМП е и даље није предавао, а и Партизан је грешио, тако да су "лименке" у последњу четвртину ушле са 10 поена заостатка, 67:57.

У последњој четвртини ФМП се потпуно вратио у меч предвођен серијом тројки Добрића и неколико пута је прилазио на по поен заостатка.У последњем минуту Вилсон је погодио тројку за вођство Партизана 84:80, да би после тога Александар Бурсаћ изгубио лопту, али црно-бели нису искористили напад, само да би после тога Човић постигао тројку из велике удаљености за 84:83, 29 секунди пре краја. Након тога је Вилсон са пенала постигао само један поен, а ФМП је имао 13 секунди за последњи напад, али га није искористио, јер је Ђоковић промашио из тешке позиције.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кевин Џонс са 21 поеном, уз седам скокова. Џамар Вилсон постигао је 15 поена, а Дарел Вилијамс је утакмицу завршио са 13 поена и девет скокова.

Најефикаснији у ФМП-у били су Огњен Добрић са 23 и Филип Човић са 20 поена. Илија Ђоковић додао је 12, а Александар Бурсаћ 11 поена.

Утакмица је у једном тренутку била прекинута због увредљивог скандирања, а досуђене су и три техничке грешке, али није било већих инцидената.


#   кошарка   Партизан КК   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Александар Џикић   Црвена Звезда
@PartizanBC @BCFMP @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима