Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Природа, њена богатства и живот са њом - одржан Оријентиринг семинар и трка студената

rssBookmark and Share

Ниш 27.05.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас је одржан Оријентиринг семинар на нишком Факултету спорта и физичког васпитања, а након тога практични део семинара је одржан у нишкој Тврђави, који се завршио трком студента.

Природа, њена богатства и живот са њом - одржан Оријентиринг семинар и трка студената

Семинар за студенте и наставнике основних и средњих школа је одржан у ораганизацији Оријентиринг савеза Србије у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања у Нишу. Покровитељ догађаја у Тврђави ГО Црвени Крст.

У првом делу семинара, проф. др Ирина Јухас је упознаа учеснике, у оквиру свог теоријског излагања, са основама оријентиринга. Након експозеа проф. Јухас, проф. др Славица Бачанац је говорила о психолошким аспектима и благодетима оријентиринга. 

Како живети са природом и живети са њом

У другом делу семинара, на терену Нишке тврђаве, учесници су кроз практичну вежбу (рад са картом и компасом) овладали основама оријентиринга у природном окружењу. Стручним оспособљавањем у области оријентиринга, наставници ће имати могућност да стечена знања примене у пракси, чиме значајно могу допринети квалитету наставног процеса, као и стварању позитивних навика према активном боравку у природи. Исходи семинара су били свакако позитивни, што се огледало у активној дискусији на теоријском и активним учешћем на практичној вежби.

На крају практично, данашњи семинар је обележила ревијалнa оријентиринг трка студената Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу.

Крајњи исход је промоција оријентиринга као значајног и атрактивног модела боравка у природи, не само појединца, већ и читаве породице. Популаризацијом оријентиринга, подстакнућемо суграђане да на најбољи могући начин искористе велико природно благо, којим Град Ниш располаже.

Факултет спорта и физиког васпитања у Нишу ће својим активностима покушати да у свом окружењу и шире помири човека са природом, тако да он са поносом може уживати у непроцењивим богатствима свог господара.

Доцент др Никола Стојановић и проф. др Звездан Савић са Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу, све у договору са Оријентиринг савезом Србије, дошли су на идеју да сроведу семинар ради едукације студената и наставника осовних и средњих школа. 

Циљ семинара је да се учесницима приближи значај активног боравка у природи кроз оријентиринг...

Актуелна ситуација са пандемијом нас је условно натерала да вреднујемо природу и њена богатсва. С` тим у вези, сматрам да је промоција оваквих садржаја од есенцијалног значаја за буђење свести код људи о благодетима које природа пружа“, поручили су носиоци идеје данашњег догађаја.

 

 

 


#   Ниш   Црвени Крст градска општина   студенти   Нишка тврђава   Факултет спорта и физичког васпитања   трка   Никола Станојевић   Звездан Савић   Оријентиринг савез Србије   оријентација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима