Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље први пут организатор "Сеоских игара"

rssBookmark and Share

Прокупље 25.07.2022. Јужна Србија Инфо

Спортски савез града Прокупља по први пут ове године прикључио се организацији манифестације Сеоске игре Спортског Савеза Србије. Сеоске игре отворио је Дејан Тонић члан градског већа града Прокупља, пожелевши свим такмичарима добар спортски дух, фер такмичење и да најбољи победи.

Прокупље први пут организатор "Сеоских игара"

На теренима Дома ученика средњих школа у Прокупљу четири екипе су се такмичиле у 11 дисциплина и то: Бацању камена са рамена, скоку из места, надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, малом фудбалу, обарању руку, шаху, одбојци, рвању, на полигону спретности и у трци у џаку. Прво место освојила је екипа Доње Стражаве, друга је била Мала Плана, треће место је припало Бајчинцу а четврто Трнави. Првопласирана екипа стекла је право учешћа на регионалном такмичењу које ће се одржати у Сурдулици.

-Дуга је спортска традиција у прокупачким селима. И док су некада многа села имала своје клубове, највише фудбалске, сада се могу набројати на прстима једне руке. Спортске активности су рекреативног карактера и наш циљ је анимација младих који су остали да живе у сеоским срединама. Изузетно смо задовољни како су протекле Сеоске игре посебно чињеницом да смо овим такмичењима привукли велики број публике. Све је протекло у најбољем реду и очекујем да у наредним година буде још боље, рекао је Божидар Јовић секретар Спортског савеза града Прокупља.


#   Прокупље   спорт   шах   мали фудбал   Спортски савез Прокупља   Олимпијске сеоске игре   рвање   Сеоске игре   камена с рамена
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима