Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички данас храбро на Партизан

rssBookmark and Share

Ниш 28.09.2019. Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког у суботу од 15 часова дочекују Партизан у дерби мечу 10. кола Суперлиге Србије. Дуел против Партизана су на редовној конференцији за медије најавили шеф стручног штаба Нишлија Милорад Косановић и фудбалер Нермин Хаскић. Милорад Косановић очекује добар меч и позитиван резултат за свој тим.

ФК Раднички
ФК Раднички

-Ово још једна у низу утакмица против тимова из горњег дела табеле. Надам се да ћемо сада бити паметнији, обазривији, упорнији и бољи него што је то било против Чукаричког и Војводине. Долази нам одличан противник кога ценимо, али га се не плашимо, без обзира на то што смо ми још далеко од онога што треба да будемо. Пробаћемо да одиграмо најбоље што можемо и надам се да ћемо успети да остваримо позитиван резултат- рекао је Косановић у уводу, а онда је одговорио на питање на шта конкретно мисли када каже да је екипа далеко од онога што треба да буде.

-Нисам задовољан многим стварима. Нисам задовољан како је овај тим постављен и како је физички био спремљен. Екипа је играла човек на човека, што је веома просто и лако читљиво и јако је тешко сада да се ствари доведу на своје место за кратко време. Ја рачунам на само тројицу играча из екипе која је постала вицешампион Србије прошле сезоне, Хаскића, Тодоровског и Бондаренка  и можете само да мислите колико је тешко задржати Раднички у врху српског фудбала. Ја ово не причам да бих се жалио. Једноставно таква је ситуација и ја сам уверен да ћемо ми из меча у меч бити све бољи и бољи и да ћемо се позиционирати тамо где желимо да будемо- нагласио је Косановић.

Раднички ће на мегдан Партизану изаћи без тројице важних играча, али је кадровска ситуација боља него пред претходне утакмице.

-Риота Нома, Саша Стојановић и Стефан Ђорђевић су и даље повређени, а битна вест је да нам се опоравио штопер Лазар Ђорђевић. Остали су спремни и конкуришу за стартну поставу. Пред нама је јак ривал и у суботу ћемо саставити екипу за коју сматрамо да може да нам донесе жељени резултат против Партизана- завршио је Косановић. 

Нападач Радничког Нермин Хаскић има добра искуства у мечевима са Партизаном прошле сезоне.

-Играо само пет пута против њих, дао сам им два гола,  имам позитиван скор са њима и надам се да ће се то наставити. Они су се доста подигли од доласка Сава Милошевића, а посебно су опаснији према напред. Гледали смо их ове сезоне и у Европи и у домаћем првенству и заиста су добро изгледали, посебно у фази напада где доминирају Натхо, Сума и Садик. Све знамо о њима и мислим да немају са чим да нас изненаде. Нама не треба већа мотивација од тога да играмо против Партизана. Поштујемо их, али мислим да можемо да остваримо циљ. Треба да отворимо утакмицу на прави начин, да поштујемо договоре из припреме меча, да дамо наш максимум и да потврдимо да смо у успону форме. Раднички дефинитивно има квалитет да из овог сусрета изађе задовољан- истакао је Хаскић.

Играчи обе екипе ће на терен стадиона Чаир изађи у истим мајицама, у склопу акције „И ЈА САМ ДОНОР ЈЕР НАВИЈАМ ЗА СРБИЈУ“.


#   Ниш   Раднички ФК   Партизан ФК   Стефан Ђорђевић   Саша Стојановић   Милорад Косановић
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима