Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

РАЗВЛАЧЕ МЕ, нисам то заслужио

rssBookmark and Share

Београд 29.01.2016. Sport.rs

Млади фудбалер коначно проговорио о голготи коју пролази на припремама црно-белих на Кипру.

Фото: Sport.rs
Фото: Sport.rs

Дао сам реч бившем тренеру и Управи клуба, остајем до лета, а од 1. јула сам на располагању.

Коначно је проговорио Андрија Живковић, који на Кипру пролази Голготу. Недуго после саопштења његовог агента, изашао је пред новинаре и, на ивици суза, истакао да му је тешко да тренира под притиском, истичући да у Партизану остаје до лета. Ипак, није могао да прецизира да ли ће тада да продужи уговор са црно-белима.

– Тешко ми је што ме на овакав начин провлаче по медијима. Нисам то заслужио. Рекао сам пре неколико месеци тренеру Зорану Милинковићу и Управи клуба да сам ту до лета, односно да сам од 1. јула на располагању – прича Живковић.

САСТАНАК СА СА ИГРАЧИМА
Колико је “афера Живковић” узела маха најбоље сведочи чињеница да је група играча покушала да разговара са Андријом и убеди га да помогне клубу, односно да изабере једну од две могућности – продужи уговор или пристане на трансфер. Разговор је прошао у мирном тону, међутим, млади фудбалер није променио став.

Постоји ли могућност да ипак не продужите уговор, после свега што је изрекао ваш агент?

– Рекох, на располагању сам од 1. јула.

Могли бисте сада да продужите, а да се уговор активира на лето?

– Немам коментар на то.

Како реагујете на изјаве бивших и садашњих саиграча, који вас критикују што не начините један од два корака?

– Они што се сами јављају треба да знају да је најважније бити човек, па онда коментарисати друге. А, што се Саше Илића тиче, сви знамо да је легенда клуба и немам ништа против њега. Не знам како би неко други реаговао у мојој ситуацији, пошто ми је много тешко.

Томић: Треба да продужи уговор

Није лако ни тренеру Ивану Томићу да држи пажњу екипе када сваки дан почиње причом о Андрији Живковићу. То се на терену не одражава, нити се виде знаци нервозе, али свакако ремети мир у најважнијој фази припрема. – Саопштења ме не интересују, могу да изнесем мишљење као тренер. Волео бих да Андрија остане и продужи уговор, да не оде из клуба без обештећења. Желим да остане што дуже и једном оде како доликује, јер овај клуб је имао највећи утицај на његову каријеру, уз омладинску селекцију са којом је био светски првак. Како се Живковић понаша на тренинзима? Да ли је одсутан? – Све обавезе професионално испуњава, али видим по њему да пролази кроз тежак период. Има ли тензије међу осталим играчима? – Нисам приметио. Разговарају са Андријом о томе, али свако од њих носи нешто у себи. Но, то су неминовне ситуације у спорту – каже Томић.

Колико се ви питате у целој ситуацији? Да ли све конце вуку ваш отац и менаџер?

– Питамо се сви подједнако. Али, постоје проблеми са “трећом страном”, која се умешала.

Постоји ли ваш потпис на том спорном уговору и да ли сте знали да сте продати Аполону?

– Нисам знао док нисам видео у медијима. И дан данас не знам шта је у том уговору и зашто је то урађено на тај начин. Мој потпис не постоји, све је урађено мени иза леђа.

Ремети ли вас ова сиутуација у раду?

– Није ми пријатно, нисам расположен, што се и види на мени. Тешко ми је да читам шта све пишу, нисам то заслужио. Увек сам уз Партизан и, понављам, од 1. јула сам на располагању. Ја сам најмањи кривац, нека се пронађу они који су ово направили.

Андријин менаџер Предраг Ђорђевић бесан због притиска
После овог ужаса неће ништа да потписује!

После нове серије притисака на Андрију Живковића, огласио се његов менаџер Предраг Ђорђевић. Он је оштро критиковао појединце поводом изјава.

– Дуго сам у фудбалу, практично читав живот, али овакав притисак и напад на играча и његову породицу још нисам видео. Ово је невероватно! Ужасно! И као пријатељ и као родитељ се бринем за њих, јер ово иде предалеко. Ако се настави, страхујем куда све то може да оде. Чланови Управе, навијачи, па чак и неки саиграчи, отворено говоре најгоре о Андрији. Тиме се угрожава безбедност детета и његове породице! Хоће ли неко да их заштити – пита Ђорђевић у отвореном писму јавности.

Он је истакао да сада његов клијент сигурно неће потписати нови уговор са црно-белима.

– После оваквог понашања људи из клуба, заједно са Андријиним оцем је одлучено да потписивања било каквог продужетка или анекса постојећег уговора неће бити! То би значило да на лето, или за годину-две, пролази поново кроз све ово. Постоји и оправдана сумња да Фонд, који је откупио 50 одсто права трансфера, и Партизан желе анекс уговора како би Фонд полагао права и код наредних трансфера. Заузврат, опростиће “пенал” од неколико милиона евра које потражују од клуба. Ако се анекс ослања на стари уговор играч-клуб, имају правни основ за улаз у нови.

Ђорђевић на крају поручује да ће се Живковића свакако одужити Партизану:

– Андрија ће испоштовати клуб, без обзира како се заврши ова прича. Он ће се одужити Партизану, јер је за њега светиња коју носи у срцу. Он се исто понашао према породици и када није имао ни динара и данас када му се нуде милиони. Други као да не желе то да разумеју. Али, разумеће, на основу величине 19-годишњег детета, то јест Андрије Живковића. За његову породицу је битно да је он срећан, па макар и не играо више професионално фудбал.

Брине ли вас могућност суспензије и повратка за Београд у наредних неколико дана?

– У реду, али нисам то заслужио, најмање сам крив.

Оставимо менаџере и породицу по страни, да ли ви желите да продужите уговор сада и спасите клуб?

– Имам важећи уговор још шест месеци, дао сам реч да сам у Партизану до лета и то ћу да испуним. Глава ми је у хаосу, читам шта се пише и, верујте, више не знам шта је паметно – поручује са Кипра Андрија Живковић, који је очигледно разапет између жеља клуба, породице, критика и подршке навијача и медија…

 

“Спорт” на Кипру, Зоран Живковић
 


#   Београд   фудбал   Партизан ФК   уговор   Предраг Ђорђевић   Андрија Живковић   Иван Томић   Зоран Живковић
@FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима