Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Андрија Живковић играч кола Лиге Европе!

rssBookmark and Share

Београд 02.10.2015. Танјуг, Мондо, Јужна Србија Инфо

"Нишко дете", Андрија Живковић, нови је фудбалски бисер из града на Нишави.

Андрија Живковић играч кола Лиге Европе!

Фудбалери Партизана обележавају старт такмичења у Лиги Европе! Прво коло "узео" је Абубакар Оумару, друго такође фудбалер Партизана.

Фудбалер Партизана Андрија Ззивковић проглашен је за најбољег играча другог кола Лиге Европе, у којем је постигао два гола у победи над Аугзбургом (3:1).

Млади крилни фудбалер је у избору посетилаца сајта УЕФА добио 50 одсто гласова, испред фудбалера Фенербахчеа Фернандаа (35 одсто) и Хосеа Сосе из Бешикташа (9).

Живковић је поред два атрактивна гола у Немачкој, успео да упише и асистенцију код поготка шопера Фабрисија Дорнеласа, а Бразилац се нашао у идеалној постави ове недеље.

Подсетимо, исто признање после прве рунде добио је још један играч шампиона Србије - Абубакар Оумару.

Дочек Андрије Живковића у Нишу, након освојеног СП

Андрија Живковић, рођен у Нишу 11. јул 1996. Прве фудбалске кораке направио је у Националу из Ниша, а недуго затим прешао у београдски Партизан, а то му је уједно и први клуб у професионалној каријери. Дебитовао је 25. августа 2013. заменивши Николу Нинковића у 65. минуту, да би у 83. минуту постигао свој први гол у професионалној каријери.

Андрија Живковић је нападач. Омален, висок је 1,70 m, делом због тога, а делом и због стила игре све више га зову српски Меси.

За сениорску репрезентацију дебитовањем је оборио рекорд по томе што је најмлађи играч који је до сада наступио за сениорску репрезентацију. Добио је позив селектора А репрезентације Србије за утакмице против Јапана и Македоније у октобру 2013. године.

У избору Заједнице суперлигаша Живковић је проглашен за најбољег младог играча јесењег дела шампионата Србије у сезони 2013/14. Жири који је донео ову одлуку чинили су шефови стручних штабова свих 16 тимова који наступају у Суперлиги.

Свој европски деби Андрија Живковић је доживео 29. септембра 2013, против Туна, у Плеј офу за УЕФА лигу Европе у поразу свог тима од 0-3. Дана 5. августа 2015. постигао је гол у победи Партизана од 4:2 против Стеауе из Букурешта, а том победом је изборен плеј-оф Лиге шампиона. Други гол је постигао 17. септембра 2015. против АЗ Алкмара у победи од 3:2. 1. октобра 2015. постигао је два гола у победи над Аугзбургом у гостима од 3:1.

У петак 11. октобра 2013. Андрија Живковић поставио је нови рекорд репрезентације Србије, као најмлађи играч који је наступио за ову селекцију, на дебију је имао 17 година и 80 дана, а у игри је заменио Зорана Тошића. Носи дрес са бројем 19.

извор: Википедиа


#   Београд   фудбал   Партизан ФК   Андрија Живковић
@FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима