Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Andrija Živković igrač kola Lige Evrope!

rssBookmark and Share

Beograd 02.10.2015. Tanjug, Mondo, Južna Srbija Info

"Niško dete", Andrija Živković, novi je fudbalski biser iz grada na Nišavi.

Andrija Živković igrač kola Lige Evrope!

Fudbaleri Partizana obeležavaju start takmičenja u Ligi Evrope! Prvo kolo "uzeo" je Abubakar Oumaru, drugo takođe fudbaler Partizana.

Fudbaler Partizana Andrija Zzivković proglašen je za najboljeg igrača drugog kola Lige Evrope, u kojem je postigao dva gola u pobedi nad Augzburgom (3:1).

Mladi krilni fudbaler je u izboru posetilaca sajta UEFA dobio 50 odsto glasova, ispred fudbalera Fenerbahčea Fernandaa (35 odsto) i Hosea Sose iz Bešiktaša (9).

Živković je pored dva atraktivna gola u Nemačkoj, uspeo da upiše i asistenciju kod pogotka šopera Fabrisija Dornelasa, a Brazilac se našao u idealnoj postavi ove nedelje.

Podsetimo, isto priznanje posle prve runde dobio je još jedan igrač šampiona Srbije - Abubakar Oumaru.

Doček Andrije Živkovića u Nišu, nakon osvojenog SP

Andrija Živković, rođen u Nišu 11. jul 1996. Prve fudbalske korake napravio je u Nacionalu iz Niša, a nedugo zatim prešao u beogradski Partizan, a to mu je ujedno i prvi klub u profesionalnoj karijeri. Debitovao je 25. avgusta 2013. zamenivši Nikolu Ninkovića u 65. minutu, da bi u 83. minutu postigao svoj prvi gol u profesionalnoj karijeri.

Andrija Živković je napadač. Omalen, visok je 1,70 m, delom zbog toga, a delom i zbog stila igre sve više ga zovu srpski Mesi.

Za seniorsku reprezentaciju debitovanjem je oborio rekord po tome što je najmlađi igrač koji je do sada nastupio za seniorsku reprezentaciju. Dobio je poziv selektora A reprezentacije Srbije za utakmice protiv Japana i Makedonije u oktobru 2013. godine.

U izboru Zajednice superligaša Živković je proglašen za najboljeg mladog igrača jesenjeg dela šampionata Srbije u sezoni 2013/14. Žiri koji je doneo ovu odluku činili su šefovi stručnih štabova svih 16 timova koji nastupaju u Superligi.

Svoj evropski debi Andrija Živković je doživeo 29. septembra 2013, protiv Tuna, u Plej ofu za UEFA ligu Evrope u porazu svog tima od 0-3. Dana 5. avgusta 2015. postigao je gol u pobedi Partizana od 4:2 protiv Steaue iz Bukurešta, a tom pobedom je izboren plej-of Lige šampiona. Drugi gol je postigao 17. septembra 2015. protiv AZ Alkmara u pobedi od 3:2. 1. oktobra 2015. postigao je dva gola u pobedi nad Augzburgom u gostima od 3:1.

U petak 11. oktobra 2013. Andrija Živković postavio je novi rekord reprezentacije Srbije, kao najmlađi igrač koji je nastupio za ovu selekciju, na debiju je imao 17 godina i 80 dana, a u igri je zamenio Zorana Tošića. Nosi dres sa brojem 19.

izvor: Vikipedia


#   Beograd   fudbal   Partizan FK   Andrija Živković
@FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima