Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шести Меморијални баскет турнир Мића Пројовић

rssBookmark and Share

Алексинац 08.06.2016.

11. и 12.6.2016. године, на теренима спортског центра “Таш“ у Алексинцу, биће одржан шести по реду Меморијални баскет турнир “Мића Пројовић“.

Шести Меморијални баскет турнир Мића Пројовић

Од ове године постоји званично државно првенство Србије под окрилјем  Кошаркашког савеза Србије, а турнир у Алексинцу је један од свега десетак турнира на нивоу државе са ког победници стичу право учествовања на завршном турниру Србије, који ће се одиграти 13.8.2016, највероватније у Београду.

Овај турнир је такође и завршни турнир региона источна Србија, а победници турнира у Нишу и Зајечару који су се одиграли претходног викенда, добијају право да играју другог дана без одиграванја квалификација које ће бити одигране у суботу.

4 првопласиране екипе првог дана се у недељу придружују горе поменутим екипа, а одиграва се турнир елиминационг система где се добијају победници. Остаће два упражњена места, те организатори позивају две екипе. Позив је упућен екипи из Новог Сада, иначе репрезентативцима Србије, као и најбољој екипи на свету. Они су прихватили позив и направили изузетак, јер не играју на турнирима широм Србије, али, како кажу, због  саме организације и позитивних коментара претходних турнира, те ћемо имати част да уживо гледамо светског баскеташа #1 Душана Булута.

Обезбеђен је и богати новчани фонд и мноштво робних награда.

Алексиначке вести


#   Алексинац   кошарка   Милорад Пројовић   Источна Србија   Државно првенство   баскет   Турнир у баскету   Првенство Србије  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима