Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šesti Memorijalni basket turnir Mića Projović

rssBookmark and Share

Aleksinac 08.06.2016.

11. i 12.6.2016. godine, na terenima sportskog centra “Taš“ u Aleksincu, biće održan šesti po redu Memorijalni basket turnir “Mića Projović“.

Šesti Memorijalni basket turnir Mića Projović

Od ove godine postoji zvanično državno prvenstvo Srbije pod okriljem  Košarkaškog saveza Srbije, a turnir u Aleksincu je jedan od svega desetak turnira na nivou države sa kog pobednici stiču pravo učestvovanja na završnom turniru Srbije, koji će se odigrati 13.8.2016, najverovatnije u Beogradu.

Ovaj turnir je takođe i završni turnir regiona istočna Srbija, a pobednici turnira u Nišu i Zaječaru koji su se odigrali prethodnog vikenda, dobijaju pravo da igraju drugog dana bez odigravanja kvalifikacija koje će biti odigrane u subotu.

4 prvoplasirane ekipe prvog dana se u nedelju pridružuju gore pomenutim ekipa, a odigrava se turnir eliminaciong sistema gde se dobijaju pobednici. Ostaće dva upražnjena mesta, te organizatori pozivaju dve ekipe. Poziv je upućen ekipi iz Novog Sada, inače reprezentativcima Srbije, kao i najboljoj ekipi na svetu. Oni su prihvatili poziv i napravili izuzetak, jer ne igraju na turnirima širom Srbije, ali, kako kažu, zbog  same organizacije i pozitivnih komentara prethodnih turnira, te ćemo imati čast da uživo gledamo svetskog basketaša #1 Dušana Buluta.

Obezbeđen je i bogati novčani fond i mnoštvo robnih nagrada.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   košarka   Milorad Projović   Istočna Srbija   Državno prvenstvo   basket   Turnir u basketu   Prvenstvo Srbije  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima