Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Студенти нишког ДИФ-а задовољни боравком на Копаонику - настава скијања протиче без проблема

rssBookmark and Share

Ниш 29.01.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Ближи се крај боравка друге групе студената треће и четврте године нишког Факултета спорта и физичког васпитања на Копаонику, где се изводи практична настава из предмета Скијање, а млади стичу нове вештине.

Студенти нишког ДИФ-а задовољни боравком на Копаонику - настава скијања протиче без проблема

Настава се одвија под будним оком професора, на челу са проф. Љубом Павловићем, који судентима на најбољи начин преносе своје знање и скијашко искуство.

Као и предходних година, практична настава се одвија без проблема. Ове године посебно се водило рачуна, пре свгеа о мерама безбдености против пандемије вируса корона. Студенти су пре одласка на праксу били детаљно упознати на који начин да заштите и себе и друге.

Смештај је обезбеђен у једном од најбољих хотела у нашем најпознатијем зимском центру, који поседује одличне услове за безбедан боравак. Поред здравствених и хигијенских услова, храна је врхунског квалитета, а боравак након наставе и одмора у другим објектима је забрањен и под контролом дежурних професора.

Студенти и професори презадовољни

Група нишких новинара заједно са деканом факултета, проф. др Милованом Братићем, обишла је студенте и професоре, како би се уверили на који начин протиче практична настава и боравак студената на нашој планинској лепотици.

Иако неко, од будућих професора физичког, можда неће бити „најбољи“ скијаш, општи утисак је више него одличан. Сви су једногласни да је настава на терену нешто незаменљиво, што је и суштина ове високошколске установе – практична настава свих спортова, па и скијања.

Родитељи не треба да брину

Ромина Хербек, студент четврте године већ има скијашко искуство, уз осмех каже да су утисци одлични, да се све одвија у најбољем реду, родитељи не морају да брину, а да су професори „строги баш онолико колико треба“, и да се нада да ће своју технику усваршити до краја наставе.

Њен колега Никола Митић, студент треће година, први пут је на обуци, такође је задовољан наставом и боравком на Копаонику, каже да је то наша најлепша планина. Подсећа да сви воде рачуна, да носе заштитне маске и да држе дистанцу, посебно у затвореном простору. Једино можда недостају „журке“ по собама, али се нада да ће следеће године бити прилке и за више дружења.

Марко Грујичић, трећа година иако има искуство као планинар, први пут је зими на планини и на скијању. Истиче да му одговара та врста „строгоће“ ментора-професора која се огледа у најмањим ситницама које омогућавају да се стекене најбоље знање.

Главни „кривац“ предметни наставник скијања проф. Љуба Павловић, каже „да с обзиром ја ова година специфична, на првом месту је безбедност свих 220 студента и то у обе смене. „Студенти су савладали основне елементе скијашке технике“, рекао је Павловић и наглашава да је поред учења технике, ипак најбитнија је безбедност студенета и да се врате кући здрави.

Велика одгворност

Искусан педагог, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу проф. др Милован Братић изјавио је, да су се и поред тренутне епидемиолошке ситуације, велике одгвоворности, и ове године одлучили да одрже наставу на планини, јер су услови одлични.

„Нема велике гужве, ни на стазама, нити у самом хотелу, и ми смо одлучили да реализујемо наш план и програм до краја. Подразумева се, да смо пре почетка наставе, детаљно све размотрили и уложили пуно труда у припрему, не само праксе, већ и одржавање обавезне наставне активности у вечерањим сатима.

Коментара: 0


#   Ниш   Копаоник   скијање   студенти   настава   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   практична настава   Љуба Павловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима