Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Удовичић у Лесковцу: Наставак радова на хали "Партизан" почетком јула

rssBookmark and Share

Лесковац 12.04.2018. Јужна Србија Инфо

Приликом посете Лесковцу, министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишли су полузавршену халу „Партизан“.

Удовичић у Лесковцу: Наставак радова на хали "Партизан" почетком јула

Изградња хале започета је 2011. године. Инвеститор је било Министарство омладине и спорта које је издвојило 54 милиона динара, а град Лесковац 3 милиона динара.

Град Лесковац је конкурисао на основу јавног позива за пријаву јединица локалних самоуправа ради учешћа у програму – завршетак израдње спортских објеката на територији Републике Србије „Заврши започето“, који спроводи Министарство омладине и спорта.

Укупна вредност преосталих радова, а према ажурираном предмеру и предрачуну радова, износи око 66.000.000 динара.

Министарство омладине и спорта је, у овој години, одобрило средства у износу од 60.000.000 динара, за завршетак објекта до добијања употребне дозволе, док се град Лесковац обавезао на обезбеђивање средстава за сву пратећу недостајаћу пројектну докуменатацију инфраструктуре и извођење радова према истој, као и предузимањи свих активности како би се стекли услови да се изврши технички преглед и добије употребна дозвола за предметни објекат.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић на конференцији за медије одржаној у хали захвалио се министру на донацији као и на опредељеним средствима за наставак градње хале „Партизан“.

„Град Лесковац је свестан да без спорта нема будућности, ни нашег града ни Србије. Зато последњих година издвајамо значајна средства за развој спорта. Поред програмског финансирања, за које је ове године издвојено 55 милиона динара, издавамо и за одржавање СРЦ "Дубочица", а успели смо и да са 40 милиона динара изградимо и уредимо шеснаест спортских терена", рекао је градоначелник Цветановић.

„Без јаке и модерне спортске инфраструктуре не можемо да очекујемо да имамо наше успешне спортисте. Оно што је важније не можемо да очекујемо да ширимо нашу спортску базу и да на најквалитетнији начин радимо са нашом децом кроз систем школског спорта, али и кроз систем рекретаивног и професионалног спорта.

Очекује се да јавна набавка за ову халу буде расписана за мање од месец дана и да најкасније првог јула овде видимо раднике и да ова хала постане понос града Лесковца, свих клубова и деце", рекао је у хали министар Удовичић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Вања Удовичић   Горан Цветановић   технички преглед   Јавна набавка   хала Партизан
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима