Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Udovičić u Leskovcu: Nastavak radova na hali "Partizan" početkom jula

rssBookmark and Share

Leskovac 12.04.2018. Južna Srbija Info

Prilikom posete Leskovcu, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su poluzavršenu halu „Partizan“.

Udovičić u Leskovcu: Nastavak radova na hali "Partizan" početkom jula

Izgradnja hale započeta je 2011. godine. Investitor je bilo Ministarstvo omladine i sporta koje je izdvojilo 54 miliona dinara, a grad Leskovac 3 miliona dinara.

Grad Leskovac je konkurisao na osnovu javnog poziva za prijavu jedinica lokalnih samouprava radi učešća u programu – završetak izradnje sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije „Završi započeto“, koji sprovodi Ministarstvo omladine i sporta.

Ukupna vrednost preostalih radova, a prema ažuriranom predmeru i predračunu radova, iznosi oko 66.000.000 dinara.

Ministarstvo omladine i sporta je, u ovoj godini, odobrilo sredstva u iznosu od 60.000.000 dinara, za završetak objekta do dobijanja upotrebne dozvole, dok se grad Leskovac obavezao na obezbeđivanje sredstava za svu prateću nedostajaću projektnu dokumenataciju infrastrukture i izvođenje radova prema istoj, kao i preduzimanji svih aktivnosti kako bi se stekli uslovi da se izvrši tehnički pregled i dobije upotrebna dozvola za predmetni objekat.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za medije održanoj u hali zahvalio se ministru na donaciji kao i na opredeljenim sredstvima za nastavak gradnje hale „Partizan“.

„Grad Leskovac je svestan da bez sporta nema budućnosti, ni našeg grada ni Srbije. Zato poslednjih godina izdvajamo značajna sredstva za razvoj sporta. Pored programskog finansiranja, za koje je ove godine izdvojeno 55 miliona dinara, izdavamo i za održavanje SRC "Dubočica", a uspeli smo i da sa 40 miliona dinara izgradimo i uredimo šesnaest sportskih terena", rekao je gradonačelnik Cvetanović.

„Bez jake i moderne sportske infrastrukture ne možemo da očekujemo da imamo naše uspešne sportiste. Ono što je važnije ne možemo da očekujemo da širimo našu sportsku bazu i da na najkvalitetniji način radimo sa našom decom kroz sistem školskog sporta, ali i kroz sistem rekretaivnog i profesionalnog sporta.

Očekuje se da javna nabavka za ovu halu bude raspisana za manje od mesec dana i da najkasnije prvog jula ovde vidimo radnike i da ova hala postane ponos grada Leskovca, svih klubova i dece", rekao je u hali ministar Udovičić.

Komentara: 0


#   Leskovac   Vanja Udovičić   Goran Cvetanović   tehnički pregled   Javna nabavka   hala Partizan
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima