Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Leskovca optužuje izvođače za kašnjenja na gradilištima

rssBookmark and Share

Leskovac 01.11.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović juče je održao konferenciju za medije čija tema je bila izvođenje radova na teritoriji Grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca optužuje izvođače za kašnjenja na gradilištima

Cvetanović se osvrnuo na dinamiku izvođenja radova na pojedinim projektima u gradu i to o izvođenju radova na parternom uređenju kod hale "Partizan", kod spomen česme „Palim borcima u ratovima od 1993-1999“, na vrtiću "Bambi", u ulicama „22. divizije“ u naselju Ančiki, ulici „Podgorička“, atmosferskoj kanalizaciji u Gornjem Krajincu i na gradskom kolektoru i izvođaču koji je izabran za ove projekte.

Reč je o leskovačkoj firmi "SNL gradnja“ koja za neke od navedenih projekata nije ispoštovala rok za završetak radova.

Tom prilikom gradonačelnik Cvetanović je kazao: „Svakodnevno činimo velike napore kako bismo od Leskovca napravili pogodno mesto za život, ali uprkos doslednosti i posvećenosti postoje određeni faktori na koje mi, kao odgovorna lica, ne možemo da utičemo direktno. Postulati, rad, red i disciplina je ono što donosi rezultate. Naš trud se ogleda u tome da sve što započnemo i završimo. Neću reći da smo idealni, ali za sve naše eventualne greške javno preuzimamo odgovornost i uvek se suočavamo sa svim problemima. Međutim, postoje situacije kada lokalna samouprava Grada Leskovca sve korake odradi po svim propisima, a posao ne bude završen zbog nekih drugih činilaca. Nažalost, u poslednje vreme se kasni sa adekvatnom i blagovremenom realizacijom važnih projekata u našem gradu što direktno utiče na život svih naših sugrađana.“

Gradonačelnik Cvetanović je tada govorio o vrednosti navedenih projekata koja ukupno iznosi 33,7 miliona dinara bez radova na gradskom kolektoru, ali i o budućim investicijama u grad, i o vremenu koje je izvođač „SNL gradnja“ prekoračio za projekte.

Na ovoj konferenciji gradonačelnik je govorio i o važnim projektima koji će biti realizovani u skorijoj budućnosti, to su radovi na obilaznici oko groblja u dužini od 600 metara u vrednosti od 21 milion dinara. Sve pripreme za početak radova su obavljene i krenuće sledeće nedelje. U narednih petnaest dana će otpočeti druga faza radova na rekonstrukciji zgrade OŠ „Josif Kostić“ u vrednosti od 63 miliona dinara. Bilo je reči i o početku izvođenja radova na izgradnji Gradskog trga u vrednosti od 223 miliona dinara, s tim što prva faza radova koji bi trebalo da krenu ove godine iznosi 75 miliona dinara. Bulevar Nikole Pašića će biti obnovljen takođe, za ekspropriaciju je dato 90 miliona dinara, postoji izvođač radova koji je dobio posao na tenderu, a od Ministarstva građevine zavisi kada će radovi otpočeti.

Pomenuti su i radovi čije izvođenje je u toku, reč je o saobraćajnici u Zelenoj zoni investiciji vrednoj 33 miliona dinara, koji bi trebalo da budu gotovi sredinom novembra. Još jedna važna saobraćajnica se uveliko rekonstruiše, put od Leskovca do Vlasotinca, u koji je uložena suma od 283,3 miliona dinara. Još jedna kapitalna investicija koja će umnogome uticati na kvalitet života svih građana Leskovca je gradski kolektor i izgradnja linije mulja u vrednosti od 497,5 miliona dinara.

Nakon konferencije održane u Svečanoj sali Grada Leskovca Cvetanović je sa novinarskim ekipama obišao lokacije o kojima je govorio kako bi se javnost putem medija upoznala upoznala sa dinamikom radova.

Gradonačelnik je ovom prilikom apelovao na sve izvođače da se javljaju na nabavke koje su u skladu sa njihovim mogućnostima kako se ne bi remetio život građana i kako bi projekti bili završeni u roku.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   gradilište   građevinarstvo   hala Partizan
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima