Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Богојављенско пливање у хладној Власини и "Пихтијада" у Власотинцу (ФОТО)

rssBookmark and Share

Власотинце 19.01.2017. Јужна Србија Инфо

Студент Милош Тошић овогодишњи је победник Пливања за Часни крст у Власини код бране, у Власотинцу.
Овај двадесеттрогодишњи Власотинчанин, иначе фудбалски судија, други пут је пливао на Богојављање

vlasotince.org.rs
vlasotince.org.rs

И овога пута победио у конкуренцији 36 учесника међу којима су ове године била четворица припадника Жандармерије из Ниша И четворица Руса, радника који раде на пружним прелазима.

-Било је сјајно, пресрећан сам- изјавио је Милош Тошић након изласка из реке чија је температуре данас била 2степена, док је температуре ваздуха износила 0 степени.

Ове године, први пут од почетка организовања манифестације, није пливао мали Кристијан Пешић, са оцем.

-Сваке године добијамо награде, он као најмлађи, ја као најстарији учесник. Ове године препустили смо другима – рекао је његов отац Лазар.

-Богојављенско пливање за крст у Власотинцу постало је манифестација која превазилази локалне оквире и општина Власотинце ће и убудуће подржавати  овакве скупове- рекао је овом приликом заменик председника општине Бошко Станчић.

Председник Удружења Света Гора Атонска Срба Такић истакао је да је да чину пливања приступају дубоко верујући људи.

Награде нису изостале ни ове године. Златара Јанковић из Новог Сада победнику је даривала златник, Удружење поштовалаца Свете Горе Атонске икону Светог Јована, Удружење Власотинчана у Београду даровало је најстаријег, а породица Ђокић из Власотинца најмлађег пливача, а од Удружења Лоза сваки учесник добио је диплому, мајцу и књигу о Власотинцу.

У оквиру Пихтијаде, пратеће манифестације Пливања за богојављенски крст, жири је оценио да је пихтије најбоље спремила Миљковић Даница, друго место припало је ресторану Моравац, а треће Славици Бранковић.

Под покровитељством општине Власотинце, Пливање за Часни крст у Власини организовали су Удружење поштовалаца Свете Горе Атонске, Удружење Лоза, Туристичка организација, Културни центар и Спортско-рекреативни центар Власина.

Коментара: 0


#   Власотинце   часни крст   пихтијада   Туристичка организација   пливање за Богојављенски крст   Света гора   Срба Такић   Милан Тошић   Креативни центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима