Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Богојављенски крст: Победница Теодора Стефановић

rssBookmark and Share

Власотинце 20.01.2015.

У Власотинцу је и ове године организовано традиционално такмичење за Богојављенски крст, а победница је ученица Власотиначке гимназије Теодора Стефановић (16), која је била и једина представница лепшег пола.

Богојављенски крст: Победница Теодора Стефановић

Такмичило се 58 младих углавно из Власотинца, али и околних села, највише из Дадинца. Победница овогодишњег такмичења изјавила је да је пресрећна, али да не би победила да остали такмичари нису кренули са старта у тренутку када је симпатична Власотинчанка била близу циља, односно крста који је био удаљен од старта 33 метра.

Теодора Стефановић је ученица другог разреда Гимназије „Стеван Јаковљевић’’ и чланица ОК „Власина“. На литерарном конкурсу „Љубав је најлепше осећање“ Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ Теодора Стефановић 2/3 је освојила прво место – јавио је Медија центру Саша З. Станковић, професор књижевности у Власотиначкој гимназији.

Златара “Јанковић” дативала је победници златник, а добила је и икону Светог Јована, дар Удружења поштовала СветеГоре Атонске.

Ове године најмлађи учесник био је Кристијан Пешић, који је пре десетак година пливао са оцем на Богојављање када је имао само петнаест месеци.

Иначе, температуре Власине била је три степена.

Такмичење је пратило неколио хиљада Власотинчана, а у име домаћина такмичарима и бројној публици обратили су се председник општине Мирослав Љубеновић и Срба Такић, председник Удружења поштовалаца Свете Горе Атонске.

Данило Коцић, новинар

Коментара: 1


#   Власотинце   богојављење   председник општине   Данило Коцић   пливање за Богојављенски крст   Теодора Стефановић   прво место   Мирослав Љубеновић   Срба Такић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Perkan, 20.01.2015.:
    bravo za Teodoru


[ Додај коментар ]