Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bogojavljenski krst: Pobednica Teodora Stefanović

rssBookmark and Share

Vlasotince 20.01.2015.

U Vlasotincu je i ove godine organizovano tradicionalno takmičenje za Bogojavljenski krst, a pobednica je učenica Vlasotinačke gimnazije Teodora Stefanović (16), koja je bila i jedina predstavnica lepšeg pola.

Bogojavljenski krst: Pobednica Teodora Stefanović

Takmičilo se 58 mladih uglavno iz Vlasotinca, ali i okolnih sela, najviše iz Dadinca. Pobednica ovogodišnjeg takmičenja izjavila je da je presrećna, ali da ne bi pobedila da ostali takmičari nisu krenuli sa starta u trenutku kada je simpatična Vlasotinčanka bila blizu cilja, odnosno krsta koji je bio udaljen od starta 33 metra.

Teodora Stefanović je učenica drugog razreda Gimnazije „Stevan Jakovljević’’ i članica OK „Vlasina“. Na literarnom konkursu „Ljubav je najlepše osećanje“ Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ Teodora Stefanović 2/3 je osvojila prvo mesto – javio je Medija centru Saša Z. Stanković, profesor književnosti u Vlasotinačkoj gimnaziji.

Zlatara “Janković” dativala je pobednici zlatnik, a dobila je i ikonu Svetog Jovana, dar Udruženja poštovala SveteGore Atonske.

Ove godine najmlađi učesnik bio je Kristijan Pešić, koji je pre desetak godina plivao sa ocem na Bogojavljanje kada je imao samo petnaest meseci.

Inače, temperature Vlasine bila je tri stepena.

Takmičenje je pratilo nekolio hiljada Vlasotinčana, a u ime domaćina takmičarima i brojnoj publici obratili su se predsednik opštine Miroslav Ljubenović i Srba Takić, predsednik Udruženja poštovalaca Svete Gore Atonske.

Danilo Kocić, novinar

Komentara: 1


#   Vlasotince   bogojavljenje   predsednik opštine   Danilo Kocić   plivanje za Bogojavljenski krst   Teodora Stefanović   prvo mesto   Miroslav Ljubenović   Srba Takić
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Perkan, 20.01.2015.:
    bravo za Teodoru


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima