Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Promena vlasti u Vlasotincu, Todorović ponovo predsednik

rssBookmark and Share

Vlasotince 27.09.2015. JugMedia

Većinom glasova odbornika prihvaćen je predlog dnevnog reda večerašnje sednice Skupštine opštine koji su podneli odbornici SNS (11), SPS (9) i SDS (12) i koji se uglavnom odnosi na smenu aktuelne vlasti.

Promena vlasti u Vlasotincu, Todorović ponovo predsednik

Čim je usvojen dnevni red, na osnovu koga se moglo zaključiti da je nova koalicija napravljena, predsednik Skupštine Goran Mitić je podneo ostavku.

Nova koalicija sa 32 od ukupno 45 odbornika, predložila je da novi predsednik Skupštine bude inženjer Miroslav Ranđelović, što je takođe većinom glasova prihvaćeno. Nakon što je ova tačka usvojena predložena je pauza koja je još uvek u toku…

Inače, na ovoj sednici glasaće se i o smeni predsednika opštine Miroslava Ljubenovića, a novi-stari predsednik opštine trebalo bi da bude Zoran Todorović.

Zamenik predsednika opštine ostaje Slavoljub Mitov, a i Momir Kitanović će nastaviti da obavlja funkciju zamenika predsednika Skupštine.

Akteri najnovijih političkih previranja suzdržali su se da daju izjave „do okončanja ovog zasedanja“.

Ljubenović se na početku sednice izjasnio da ona nije legalno sazvana, ali su odbornici nastavili sa radom. On je pomno pratio kako će glasati odbornici prilikom usvajanja dnevnog reda jer je to bio, ispostavilo se, jasan signal da nema više većinu.

Ovo je, inače, osma po redu prekompozicija vlasti u Vlasotincu u poslednje tri godine.

Komentara: 0


#   SPS   SNS   Vlasotince   skupština   opština   Slavoljub Mitov   predsednik opštine   Zoran Todorović   Goran Mitić   SDS   Miroslav Ranđelović   Miroslav Ljubenović   dnevni red
@socijalisti @sns_srbija @socdemstranka @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima