Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Промена власти у Власотинцу, Тодоровић поново председник

rssBookmark and Share

Власотинце 27.09.2015. ЈугМедиа

Већином гласова одборника прихваћен је предлог дневног реда вечерашње седнице Скупштине општине који су поднели одборници СНС (11), СПС (9) и СДС (12) и који се углавном односи на смену актуелне власти.

Промена власти у Власотинцу, Тодоровић поново председник

Чим је усвојен дневни ред, на основу кога се могло закључити да је нова коалиција направљена, председник Скупштине Горан Митић је поднео оставку.

Нова коалиција са 32 од укупно 45 одборника, предложила је да нови председник Скупштине буде инжењер Мирослав Ранђеловић, што је такође већином гласова прихваћено. Након што је ова тачка усвојена предложена је пауза која је још увек у току…

Иначе, на овој седници гласаће се и о смени председника општине Мирослава Љубеновића, а нови-стари председник општине требало би да буде Зоран Тодоровић.

Заменик председника општине остаје Славољуб Митов, а и Момир Китановић ће наставити да обавља функцију заменика председника Скупштине.

Актери најновијих политичких превирања суздржали су се да дају изјаве „до окончања овог заседања“.

Љубеновић се на почетку седнице изјаснио да она није легално сазвана, али су одборници наставили са радом. Он је помно пратио како ће гласати одборници приликом усвајања дневног реда јер је то био, испоставило се, јасан сигнал да нема више већину.

Ово је, иначе, осма по реду прекомпозиција власти у Власотинцу у последње три године.


#   СПС   СНС   Власотинце   скупштина   општина   Славољуб Митов   председник општине   Зоран Тодоровић   Горан Митић   СДС   Мирослав Ранђеловић   Мирослав Љубеновић   дневни ред
@socijalisti @sns_srbija @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима