Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Чисто и сигурно" - обука туристичких радника у условима ковида

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2022. Јужна Србија Инфо

Као одговор на изазове које је пандемија COVID-19 ставила пред туристички сектор, Пословно удружење хотелско-угоститељске привреде Србије ХОРЕС започело је реализацију другог дела развоја добровољне сертификационе шеме „Чисто и сигурно“.

"Чисто и сигурно" - обука  туристичких радника у условима ковида

Мера има за циљ да се развију здравствено-безбедносни протоколи у туризму, као и да се обуче туристички радници за њихову примену, како би се смањили ризици од ширења вируса у туристичким објектима.

Обука је предвиђена за запослене у хотелима, хостелима, пружаоцима услуга приватног смештаја, ресторанима, кафићима и другим угоститељским објектима, као и туристичким агенцијама, туристичким водичима и пратиоцима, запосленима у установима културе.

Тренери на обуци су здравствени радници, као и стручњаци из туризма и угоститељства.

Поред обуке, заинтересовани власници туристичких објеката, по спровођењу наведених мера, могу своје објекте укључити у шему и истаћи ознаку „Чисто и сигурно“, што означава да објекат спроводи највише санитарно-хигијенске мере за боравак гостију а у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19. ХОРЕС је у координацији са својим партнерима и Туристичком организацијом Ниш, данас 12. марта 2022. године одржао обуку у хотелу Tami Residence којој су присуствовали бројни учесници из хотелијерства и угоститељства, предстваници удружења угоститеља Ниша и околине, као и запослени у Туристичким организацијама градова и општина наше регије.

По завршетку полазници ће добити сертификат, као потврду да су оспособљени за прихват гостију у условима пандемије проузроковане COVID – 19.

Обука је бесплатна. Увођење сертификационе шеме чисто и сигурно подржао је пројекат „ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам“, који финансифра Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке. Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу GIZ, а главни партнер је Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије


#   Ниш   хотел   Тами хотел   обука   Туристичка организација Ниш   Коронавирус   Драгана Петковић   Драгана Божић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима