Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Хиљаду разлога" да наредне године летујете у Ставросу, Аспровалти и Врасни

Bookmark and Share

Ниш 15.08.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Иако је многе туристе из Србије, пандемија вируса корона спречила да ове године летују на грчком приморју, време брзо пролази, а већина љубитеља летовања на мору, већ планира наредни одмор.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Кажу да је Бог био "широке руке" кад је подарио такву природну лепоту, на којој се данас налази општина Волви у солунској регији.

Ставрос, Аспровалта и Неа Врасна се налазе у општини "Димос Волвис" (Δήμος Βόλβης) у области Солуна. Седиште општине је у градићу Ставрос, а предео је добио име по језеру Волви, које се протеже готово дуж читаве регије.

Ова популарна туристичка места у којима летује чак око 70 одсто грађана Србије (према њиховој статистици), налазе се у заливу Стримоникос, који многи са правом називају "Драгуљ Македоније".

Нови ауто-пут омогућава лаку приступачност летовалиштима и местима општине Волви, до којих се стиже брзо, за само 40 минута од Солуна..

Предивне плаже за свачији укус, од широких пешчаних, до оних типично егејских скривених увала у природној комбинацији стена и песка. Сам предео општине је познат и по великом богатству зелених површина и очуваној природној лепоти и природи, коју допуњује језеро Волви, мање и веће са богатим рибљим фондом.

Читав крај обилује богатим античким и византијским наслеђем.

Оно што највише привлачи госте из Србије је град Ставрос, који плени својим шармом и природном патином савршено место у свом и даље у врло симпатичном руралном амбијенту.

Ставрос, иако мали по броју становника живи активно и лети и зими, са својим друштвеним животом, типичним за овај део Балкана.

Туристи из Србије су овде посебно "почашћени" љубазношћу, јер како кажу наши домаћини "српски језик смо учили још као мали, када су долзиле неке друге генерације, а сада њихова деца, па и унуци посећују Ставрос. Срби су нам као фамилија", кажу многи власници апартмана.

У Ставросу је активан и ноћни живот, посебно у баровима на плажи, где локални становници себи дају одушка у типично балканском расположењу.

За јужњаке из Србије идеална дестинација, до које се стиже, ако имате среће на границама за само пет и по, шест сати вожње, а сада са завршетком ауто-пута кроз Грделичку клисуру, Волви је доступан и викенд туристима.

Нишавски округ, посредовањем начелнице Драгане Сотировски, пре неколико година је започео сарадњу између ове две области, која се и поред пандемије коронавируса све успешније наставља у оба правца, тако да сада Ниш има нове бруцоше из Ставроса, који започињу свој нови живот 1. октобра на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитету у Нишу.

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   Драгана Сотировски   студенти   Факултет спорта и физичког васпитања   Нишавски управни округ   Ставрос (Грчка)   Коронавирус
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима