Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јун "Месец туризма" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 07.06.2016. Јужна Србија Инфо

Туристичка организација Ниш означила је јун за "Месец туризма", који је обележен са прегршт занимљивих догађаја, како историјско - туритичких, музичко - спортских, тако и гастро - кулинарским..

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Програм догађаја

Постиоци града на Нишави и домаћини имаће прилику да уживају у бројним манифестацијама.

8-10.јун 2016. Међународни гастро шампионат, Нишко сајмиште
Такмичење у припремању роштиља, националних јела, рибљих чорби...
 
2-12.јун 2016  „ Рок музеј уживо“, Дели простор
Програм је намењен сирокој публици са идејом да се озиви успомена на роцк културу 60-их и 70-их година кроз излозбу оригиналних артефакта и концерт неких од истакнутих група тог времена. Нис има посебно место у историји роцк музике Србије, па тако нас програм то рефлектује и представља узиво старе мајсторе ниског роцка као сто су легендарни Далтони, Лутајуца срца, Кербер и други.
 
10.јун –„Моја Србија“, караван, Трг краља Милана
Промотивни караван ,,Моја Србија“ је промоција туризма Србије на домаћем тржишту ибиће одржана на трговима у 14 највећих градова у Србији: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Чачак, Зрењанин, Сомбор, Крушевац, Врање, Ваљево, Нови Пазар, Ужице, Зајечар, Пожаревац. Караван долази у Ниш 10.јуна на Трг краља Милана, где ће се Ниш преставити своју туриситичку понуду као и локалне туристичке организације из региона (Бела Паланка, Сврљиг, Пролом Бања...) Током поподнева, од 17.00 до 22.00  организован програм где ће нишки музичари уметници и забављачи имати прилику да представе свој град.
 
10-14. јун 2016. Музички фестивал „Константинус“, сала Нишког симфонијског оркестра
Фестивал се одржава 7.годину за редом и представља национални и интернационални форум највиших уметничких стандарда који стимулише музички, културни и економски развој града и региона. На отварању овогодишњег музичког фестивала „Цонстантинус“представиће се норвешки хор Цон Воцале.
 
18-19. јун, Дани Нишке тврђаве
Бесплатне разгледања Тврдјаве у организацији Греетер службе, „Мистерије нишке тврђаве“ специјална тура са историчарем Миланом Ранђеловићем,вожња римским двоколицама, потрага за знањем - дечија радионица, бесплатан концерт или представа на Летњој позорници, излозба „Културно историјско наслеђе јуогисточне Србије“ у организацији Завода за заститу споменика...)
 
18.јун, 2. авантуристичка трка са препрекама The MazeRewind , Јелашничка клисура
Јелашничка клисура, специјални резерват природе, И категорије, обилује природним реткостима ендемске флоре као и специфичном геоморфолошком структуром која је погодна за одржавање трка у природи. Јелашничку клисуру прожимају прави мали лавиринти стена. Стаза је обезбеђена и прелази се ходајући, трчећи или четвороношке. За савлађивање стазе није потребна специјална опрема. Свако ко себе сматра психофизички спремним за овај вид активности је добродошао.

 


#   Ниш   Пролом Бања   Бела Паланка   Нови Пазар   Нови Сад   Кербер   Нишко сајмиште   Трг краља Милана   Туристичка организација Ниш   Јелашничка клисура   историјско наслеђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима