Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Копаоник, туристи и скијање у марту

rssBookmark and Share

Копаоник 23.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

На Копаонику тренутно има 67 центиметара снега. Скијаша и бордера је, као и обично у марту, око три хиљаде. Њима су на располагању све стазе и жичаре, као и пратећи садржаји - боб на шинама, зип лајн, вожња моторним санкама и панорамско разгледање планине.

Копаоник, туристи и скијање у марту

Већ годинама, на Копаонику, март је, кажу добри познаваоци планине, најлепши месец за боравак на снегу. Мање су гужве а све функционише као у шпицу сезоне.

Припремили: Драгослав Гогић, Дејан Ристов и Владан Николић
"Ми сваке године долазимо у марту. Ми смо мартовски туристи и обожавамо Копаоник."

"Ја има шест година и баш добро скијам."

"Нама је одлично када напада мало ише снега. Скијаши ту имају проблем. Они воле испеглану стазу а ми волимо да возимо са стране, поред стазе."

Копаоник је, за бордере, зимска чаролија. Поред 60 километара утабаних скијашких и нордијских стаза, на располагању им је цео планински масив, где могу возити по дубоком снегу.

"Већ годинама имамо највише снега у марту. У марту је дуг дан, у марту је температура вишља него на оних минус 20 а ево скијамо на минус 1, 2. Идеално, стазе су феноменалне. Не може бити боље", каже Будимир Јаћовић, инструктор скијања.

Да не може бити боље сматрају и страни гости, којих је, око 5 стотина, ових дана на Копаонику. Најбројнији су Руси и Румуни а дошла је и већа група шпанских туриста.

"Здраво, много ми се свидја на Копаонику. Први пут сам овде и доћи ћу поново", каже Александра Бертран, Шпанија.

"Много се скијамо у Андори. Тамо је снег другачији, није овако добар, има више леда. Црвене и црне стазе су боље на Копаонику него у Андори", каже Стефан Бертран, Шпанија.

Страни туристи највише на Копаонику воле Сунчану долину, Јарам и Марине воде као и чувену стазу Крчмар, дугу око 2 километра, чије је полазиште са врха планине.

Жичара Панчић експрес је омиљена међу бордерима и скијашима на Копаонику. За десетак минута сиже се на панчићев врх, на 2017 метара надморске висине, одакле се пружа један од најлепших погледа у Србији.

ВИДЕО: РТС

video...

Коментара: 0


#   Копаоник   Скијање   туристи   март месец
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима