Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лепота мириса, укуса и празник за очи на "Данима Пирота у Нишу" (ФОТО-ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 19.03.2017. З.С. Њ.П. Јужна Србија Инфо

Данас је у ресторану Дома Војске у Нишу, одржана традиционална манифестација "Дани Пирота у Нишу". Посетиоци су имали прилику да се диве и пробају, надалеко чувене пиротске производе, качкаваљ, пеглану кобасицу, кулинарске специјалите и одабрана вина из тог краја.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Манифистацију је ораганизовало Удружење Пироћанаца у Нишу "Пироси", уз подршку Туристичке организације Пирот и Туристичке организације Ниш.

Више од двадесет произвођача и излагача из пиротског краја, потрудило се да своје квалитетне производе, представи на најбољи начин.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Заинтересовани купци и посетиоци, могли су да уживају у чувеној пегланој кобасици, пиртском качкаваљу, диве се ручно тканим ћилимима и осталим "брендовима", специфичним за тај крај.

Зоран Златковић, председник Удружења Пироћанаца у Нишу "Пироси", каже да је презадовољан одазивом на овогодишњој манифестацији.

"Произвођачи из Пирота су схватили колико ја ова манифетација битна за њих, јер Ниш јесте "одскочна даска" према осталим деловима Србије и шире", рекао је Златковић и додао, да према неким информацијама у Нишу живи око 20.000 Пироћанаца.

Фото: Њ.П.

"Имамо одличну сарадњу са Туристичком организацијом Ниш, чији су челни људи препознали значај заједничког наступа на тржишту, не само у гастро-туристичком смислу, већ и у економском", истиче Златковић.

Урош Парлић и Зоран Златковић, Фото: Њ.П. Јужна Србија

Данашњу манифестацију је посетио и директор Туристичке организације Ниш, Урош Парлић.

Парлић је подвукао, да су манифестације оваквог типа веома значајне, пре свега у заједничкој промоцији "брендова" југоисточне Србије. 

Фото: Њ.П. Јужна Србија

"Два града Пирот и Ниш, спаја нераскидива веза у географскoм, историјском и културолошком смислу, а само ораганизован, заједнички оснажен наступ, има шансу да промовише у економском смислу све оно што је добро из ових крајева", рекао је Парлић и додао да инфраструктурни положај Ниша, са развијеним авио саобраћајем омогућава, и то не само Пироћанцима, већ и осталим градовима југоисточне Србије, да на бржи и једноставнији начин, дођу до свог места на тржишту.

ВИДЕО: Њ.П.

video...

Коментара: 0


#   Ниш   Пирот   Јужна Србија регион   пеглана кобасица   Урош Парлић   Туристичка организација Пирот   Туристичка организација Ниш   пиротски ћилим   пиротски качкаваљ   Дани Пирота   авио саобраћај   Зоран Златковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима