Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lepota mirisa, ukusa i praznik za oči na "Danima Pirota u Nišu" (FOTO-VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 19.03.2017. Z.S. Nj.P. Južna Srbija Info

Danas je u restoranu Doma Vojske u Nišu, održana tradicionalna manifestacija "Dani Pirota u Nišu". Posetioci su imali priliku da se dive i probaju, nadaleko čuvene pirotske proizvode, kačkavalj, peglanu kobasicu, kulinarske specijalite i odabrana vina iz tog kraja.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Manifistaciju je oraganizovalo Udruženje Piroćanaca u Nišu "Pirosi", uz podršku Turističke organizacije Pirot i Turističke organizacije Niš.

Više od dvadeset proizvođača i izlagača iz pirotskog kraja, potrudilo se da svoje kvalitetne proizvode, predstavi na najbolji način.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Zainteresovani kupci i posetioci, mogli su da uživaju u čuvenoj peglanoj kobasici, pirtskom kačkavalju, dive se ručno tkanim ćilimima i ostalim "brendovima", specifičnim za taj kraj.

Zoran Zlatković, predsednik Udruženja Piroćanaca u Nišu "Pirosi", kaže da je prezadovoljan odazivom na ovogodišnjoj manifestaciji.

"Proizvođači iz Pirota su shvatili koliko ja ova manifetacija bitna za njih, jer Niš jeste "odskočna daska" prema ostalim delovima Srbije i šire", rekao je Zlatković i dodao, da prema nekim informacijama u Nišu živi oko 20.000 Piroćanaca.

Foto: Nj.P.

"Imamo odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom Niš, čiji su čelni ljudi prepoznali značaj zajedničkog nastupa na tržištu, ne samo u gastro-turističkom smislu, već i u ekonomskom", ističe Zlatković.

Uroš Parlić i Zoran Zlatković, Foto: Nj.P. Južna Srbija

Današnju manifestaciju je posetio i direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić.

Parlić je podvukao, da su manifestacije ovakvog tipa veoma značajne, pre svega u zajedničkoj promociji "brendova" jugoistočne Srbije. 

Foto: Nj.P. Južna Srbija

"Dva grada Pirot i Niš, spaja neraskidiva veza u geografskom, istorijskom i kulturološkom smislu, a samo oraganizovan, zajednički osnažen nastup, ima šansu da promoviše u ekonomskom smislu sve ono što je dobro iz ovih krajeva", rekao je Parlić i dodao da infrastrukturni položaj Niša, sa razvijenim avio saobraćajem omogućava, i to ne samo Piroćancima, već i ostalim gradovima jugoistočne Srbije, da na brži i jednostavniji način, dođu do svog mesta na tržištu.

VIDEO: Nj.P.

video...

Komentara: 0


#   Niš   Pirot   Južna Srbija region   peglana kobasica   Uroš Parlić   Turistička organizacija Pirot   Turistička organizacija Niš   pirotski ćilim   pirotski kačkavalj   Dani Pirota   avio saobraćaj   Zoran Zlatković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima