Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш коначно добија туристичке инспекторе - савети, ред и појачна контрола

rssBookmark and Share

Ниш 23.10.2020. Јужна Србија Инфо

Ниш до сада није имао градске туристичке инспекторе, већ су тај важан део рада, пре свега саветодавног, као и контроле у туризму, покривали републички инспектори при Нишавском округу и то само њих четворо, за територију југа и истока Србије, што је остављало простор за бројне малверзације у тој области.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На даншњој седници нишког Градског већа, поред осталог, усвојене су допуне Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи којим се предвиђа радно ангажовање туристичких инспектора.

Неопходно да Ниш има туристичке инспекторе

„Ниш је туристички град и неопходно је да има туристичке инспектора како бисмо увели ред и у овој области“, рекла је градоначелница Ниша.

Сотировски подсећа, да само четири републичка инспектора у Нишавском округу покривају велику територију од Кладова до Прешева, и да су у Нишу радили само по пријави грађана.

Три туристичка инспектора у нишкој Градској управи сарађиваће са републичким туристичким инспекторима у спровођењу одредаба Закона о туризму.

Њихова улога биће превасходно саветодавна, али спроводиће се и контрола након детаљног истраживања броја пријављених апартмана и нерегистрованог смештаја.

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће   туризам   Драгана Сотировски   инспекција   туристичка инспекција
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима