Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš konačno dobija turističke inspektore - saveti, red i pojačna kontrola

rssBookmark and Share

Niš 23.10.2020. Južna Srbija Info

Niš do sada nije imao gradske turističke inspektore, već su taj važan deo rada, pre svega savetodavnog, kao i kontrole u turizmu, pokrivali republički inspektori pri Nišavskom okrugu i to samo njih četvoro, za teritoriju juga i istoka Srbije, što je ostavljalo prostor za brojne malverzacije u toj oblasti.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Na danšnjoj sednici niškog Gradskog veća, pored ostalog, usvojene su dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi kojim se predviđa radno angažovanje turističkih inspektora.

Neophodno da Niš ima turističke inspektore

„Niš je turistički grad i neophodno je da ima turističke inspektora kako bismo uveli red i u ovoj oblasti“, rekla je gradonačelnica Niša.

Sotirovski podseća, da samo četiri republička inspektora u Nišavskom okrugu pokrivaju veliku teritoriju od Kladova do Preševa, i da su u Nišu radili samo po prijavi građana.

Tri turistička inspektora u niškoj Gradskoj upravi sarađivaće sa republičkim turističkim inspektorima u sprovođenju odredaba Zakona o turizmu.

Njihova uloga biće prevashodno savetodavna, ali sprovodiće se i kontrola nakon detaljnog istraživanja broja prijavljenih apartmana i neregistrovanog smeštaja.

Komentara: 0


#   Niš   Gradsko veće   turizam   Dragana Sotirovski   inspekcija   turistička inspekcija
@GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima