Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове пешачке стазе и реконструкција Централног трга у Нишкој Бањи

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2018. Јужна Србија Инфо

Град Ниш и ГО Нишка Бања, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина Србије данас су домаћини састанка Заједничког консултативног одбора Комитета Региона ЕУ – Србија.

Нове пешачке стазе и реконструкција Централног трга у Нишкој Бањи

Скупу који се одржава у Официрском дому, поред представника готово свих градова и општина из наше земље, присуствује и велики број гостију из иностранства, чланова Комитета из свих земаља у окружењу.

За госте из Европског парламента синоћ је организован обилазак пројеката који се реализују средствима из ЕУ предприступних фондова (ИПА) у Нишкој Бањи.

Заједно са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и председником ГО Нишка Бања Дејаном Јовановићем, европарламентарци синоћ су прошетали "стазама здравља" у парку изнад фонтана у Бањи чија се реконструкција финансира из прекограничног пројекта који заједнички реализују ова нишка Градска општина и Општина Земин из Бугарске са нешто мање од 450 000 Евра.

Председник Нишке Бање Дејан Јовановић каже да се грађевински радови приводе крају и да се врло брзо очекује званично отварање реконструисаних шумских стаза здравља, али и да би било лепо да гости из иностранства обиђу један овакав пројекат и увере се да се новац из ЕУ троше наменски и за оне сврхе за које је и намењен.

Јовановић је подсетио да су парк и централно шеталиште раније сређени средствима прекограничне сарадње, а да је добра вст да је одобрен пројекат и обезбеђена средства и за уређивање и реконструкцију Централног трга са фонтанама. 

''Министарство туризма определило је 15 милиона динара за ову намену, Град Ниш 10 милиона, општина Нишка бања 2, док ће ЈКП Паркинг Сервис и ЈКП Медијана помоћи са милион, милион и по динара, и тиме ћемо ми завршити реновирање центра и парка Нишке бање'', рекао је председник Јовановић.  

Он је рекао и да се паралелно ради на повећању смештајних капацитета, пре свега кроз привлачење инвеститора који би отворили хотеле.

''Имамо велики простор на лозном калему управо за хотеле, аква паркове, тржне центре и сличне туристичке садржаје, и то морамо што пре искористити, јер постојећи хотели су махом мали. Развоја туризма и привлачења гостију без тога су немогући, и све снаге сада усмеравамо у том правцу'', поручио је први човек Градске општине Нишка Бања.


#   Ниш   Нишка Бања   Дарко Булатовић   Паркинг сервис   реконструкција   Бугарска   парк   ИПА   Дејан Јовановић   Министарство туризма   Стална конференција скупштина и градова   градске општине   Градска општина
@DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима