Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove pešačke staze i rekonstrukcija Centralnog trga u Niškoj Banji

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2018. Južna Srbija Info

Grad Niš i GO Niška Banja, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština Srbije danas su domaćini sastanka Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta Regiona EU – Srbija.

Nove pešačke staze i rekonstrukcija Centralnog trga u Niškoj Banji

Skupu koji se održava u Oficirskom domu, pored predstavnika gotovo svih gradova i opština iz naše zemlje, prisustvuje i veliki broj gostiju iz inostranstva, članova Komiteta iz svih zemalja u okruženju.

Za goste iz Evropskog parlamenta sinoć je organizovan obilazak projekata koji se realizuju sredstvima iz EU predpristupnih fondova (IPA) u Niškoj Banji.

Zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i predsednikom GO Niška Banja Dejanom Jovanovićem, evroparlamentarci sinoć su prošetali "stazama zdravlja" u parku iznad fontana u Banji čija se rekonstrukcija finansira iz prekograničnog projekta koji zajednički realizuju ova niška Gradska opština i Opština Zemin iz Bugarske sa nešto manje od 450 000 Evra.

Predsednik Niške Banje Dejan Jovanović kaže da se građevinski radovi privode kraju i da se vrlo brzo očekuje zvanično otvaranje rekonstruisanih šumskih staza zdravlja, ali i da bi bilo lepo da gosti iz inostranstva obiđu jedan ovakav projekat i uvere se da se novac iz EU troše namenski i za one svrhe za koje je i namenjen.

Jovanović je podsetio da su park i centralno šetalište ranije sređeni sredstvima prekogranične saradnje, a da je dobra vst da je odobren projekat i obezbeđena sredstva i za uređivanje i rekonstrukciju Centralnog trga sa fontanama. 

''Ministarstvo turizma opredelilo je 15 miliona dinara za ovu namenu, Grad Niš 10 miliona, opština Niška banja 2, dok će JKP Parking Servis i JKP Medijana pomoći sa milion, milion i po dinara, i time ćemo mi završiti renoviranje centra i parka Niške banje'', rekao je predsednik Jovanović.  

On je rekao i da se paralelno radi na povećanju smeštajnih kapaciteta, pre svega kroz privlačenje investitora koji bi otvorili hotele.

''Imamo veliki prostor na loznom kalemu upravo za hotele, akva parkove, tržne centre i slične turističke sadržaje, i to moramo što pre iskoristiti, jer postojeći hoteli su mahom mali. Razvoja turizma i privlačenja gostiju bez toga su nemogući, i sve snage sada usmeravamo u tom pravcu'', poručio je prvi čovek Gradske opštine Niška Banja.

Komentara: 0


#   Niš   Niška Banja   Darko Bulatović   Parking servis   rekonstrukcija   Bugarska   park   IPA   Dejan Jovanović   Ministarstvo turizma   Stalna konferencija skupština i gradova   gradske opštine   Gradska opština
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima