Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Промоција туристичких потенцијала Ниша на Међународном сајму туризма у Берлину

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2019. Јужна Србија Инфо

Туристичка организација Ниш учествује на једном од највећих светских сајмова туризма који се одржава у Берлину од 6. до 10. марта 2019. године, на заједничком штанду Туристичке организације Србије

Промоција туристичких потенцијала Ниша на Међународном сајму туризма у Берлину

Туристичка организација Ниш учествује на Међународном сајму туризма у Берлину, на заједничком штанду Туристичке организације Србије, где се осим Ниша представљају и Београд, Нови Сад, Суботица, Златибор, Сомбор, Сремска Митровица, рецептивне туристичке агенције и хотелијери из Србије.

Туристичка организација Ниша је већ од почетка јануара 2019. године почела активну кампању промоције културно-историјског наслеђа, локалне гастрономије и авантуристичког туризма на најзначајнијим емитивним тржиштима у региону, у Словенији, Словачкој, Турској и Бугарској, док ове недење учествује на највећем светском сајму туризма ИТБ Берлин.

Немачко туристичко тржиште последњих година постаје једно од најзначајнијих за развој туристичке привреде Ниша, чему је допринела присутност ТОН-а на овом тржишту као и директни летови из Ниша до неколико немачких градова, Берлина, Дизелдорфа, Дортмунда и Минхена, те је Ниш поред видљивости постао и лако доступан немачким туристима.

Ово показују и званични статистички подаци о броју долазака и ноћењу туриста, према којима су туристи из Немачке на четвртом месту по броју иностраних гостију.

Поред предстваљања Ниша посетиоцима сајма путем специјализованих брошура о граду, на штанду ТОС-а ће првог дана сајма бити организован networking догађај за најзначајније немачке новинаре и медије као и организаторе путовања, те ће ТОН имати прилику да представи град Ниш као идеалну city break дестинацију за немачке туристе и околину Ниша за авантуристички туризам и активан одмор.

Коментара: 0


#   Ниш   Туристичке агенције   Сремска Митровица   Нови Сад   Туристичка организација   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима