Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Promocija turističkih potencijala Niša na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu

rssBookmark and Share

Niš 07.03.2019. Južna Srbija Info

Turistička organizacija Niš učestvuje na jednom od najvećih svetskih sajmova turizma koji se održava u Berlinu od 6. do 10. marta 2019. godine, na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije

Promocija turističkih potencijala Niša na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu

Turistička organizacija Niš učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije, gde se osim Niša predstavljaju i Beograd, Novi Sad, Subotica, Zlatibor, Sombor, Sremska Mitrovica, receptivne turističke agencije i hotelijeri iz Srbije.

Turistička organizacija Niša je već od početka januara 2019. godine počela aktivnu kampanju promocije kulturno-istorijskog nasleđa, lokalne gastronomije i avanturističkog turizma na najznačajnijim emitivnim tržištima u regionu, u Sloveniji, Slovačkoj, Turskoj i Bugarskoj, dok ove nedenje učestvuje na najvećem svetskom sajmu turizma ITB Berlin.

Nemačko turističko tržište poslednjih godina postaje jedno od najznačajnijih za razvoj turističke privrede Niša, čemu je doprinela prisutnost TON-a na ovom tržištu kao i direktni letovi iz Niša do nekoliko nemačkih gradova, Berlina, Dizeldorfa, Dortmunda i Minhena, te je Niš pored vidljivosti postao i lako dostupan nemačkim turistima.

Ovo pokazuju i zvanični statistički podaci o broju dolazaka i noćenju turista, prema kojima su turisti iz Nemačke na četvrtom mestu po broju inostranih gostiju.

Pored predstvaljanja Niša posetiocima sajma putem specijalizovanih brošura o gradu, na štandu TOS-a će prvog dana sajma biti organizovan networking događaj za najznačajnije nemačke novinare i medije kao i organizatore putovanja, te će TON imati priliku da predstavi grad Niš kao idealnu city break destinaciju za nemačke turiste i okolinu Niša za avanturistički turizam i aktivan odmor.

Komentara: 0


#   Niš   Turističke agencije   Sremska Mitrovica   Novi Sad   Turistička organizacija   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima