Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Србиjа све привлачниjа странцима

rssBookmark and Share

Луковска Бања 19.08.2014. Танјуг

Tуристичка организациjа Србиjе jош не располаже подацима о ефектима и броjу туриста коjи су посетили Србиjу поводом различитих музичких манифестациjа, али jе чињеница да jе наша земља све привлачниjа странцима

Србиjа све привлачниjа странцима

Директорка Tуристичке организациjе Србиjе Гордана Пламенац каже да тих података нема зато што jе већина манифестациjа попут Нишвила управо завршена.

"Eвидентно jе да те манифестациjе привлаче веклики броj странаца", рекла jе Пламенац и додала да jе реч о манифестациjама коjе су последњих година постале препознатљиве у свету.

Tо, каже она, ниjе значаjно само због броjа људи коjи долазе на ове догађаjе, већ и због чињенице да jе различит профил људи коjи се интересуjе за Eгзит, Гучу или Нишвил и коjи се упознаjу не само са свим тим што те дестинациjе нуде, већ то говори и о томе до коjе мере се слика Србиjе у свету променила.

"Србиjа ће тек бити надолазећи хит међу дестинациjама jер све што jе везано за лошу перцепциjу Србиjе се губи и постаjе све привлачниjа за странце", рекла jе Пламенац.

Грубе процене финансиjског ефекта одржавања тих манифестациjа, према њеним речима, могу дати њихови организатори, али и власници смештаjа.

Статистика, каже Пламенац, jош не може да се препозна ко jе од туриста, коjи су посетили Србиjу у протеклим месима, дошао због туризма, а ко због посла, односно пословних догађања или спортских и културних манифестациjа.

"Статистика те профилисане посете туриста не третира кроз посебне категориjе. Tо би могао да буде предмет посебних, додатних истраживања", навела jе она и додала да jе за првих шест месеци ове године Србиjу посетило 10 одсто више странаца него у истом периоду лане.

Пламенац је протекли викенд одмарала у Луковској Бањи код Куршумлије.

Коментара: 0


#   Луковска Бања   фестивал   Егзит фестивал   Нишвил   Гуча   странци   туристи   Гордана Пламенац  
@ExitFestival @nisville @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима