Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Туристички цвет" за лесковачку Туристичку организацију

rssBookmark and Share

Лесковац 18.12.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелник ЛесковцаГоран Цветановић и директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић јуче су одржали конференцију за медије поводом признања које је јуче припало овој институцији.

"Туристички цвет" за лесковачку Туристичку организацију

Реч је о награди Туристички цвет која се већ 36 година додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у категоријама: туристичка организација, туристичка манифестација, рецептивна туристичка агенција, угоститељски објекат за смештај, организација или појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга.

Туристичка организација Лесковац је од стране Туристичке организације Србије добила награду због манифестације Роштиљијада која је град на Ветерници учинила центром гастрономских туристичких дешавања и уписала га на мапу незаобилазних дестинација за посету.

Градоначелник Цветановић је честитао директору и запосленима на урученом признању и рекао:

„Ово признање представља потврду рада Туристичке организације Лесковац и нашег града за преко три деценије успешног очувања традиције спремања роштиља. Крај лета и почетак септембра у Лесковцу дуже од тридесет година пролазе у фестивалском и еуфоричном расположењу јер се у том периоду манифестација Роштиљијада одржава. Традиција лесковачког роштиља залази неколико столећа у прошлост. О томе су писали и путописци, фотографи остављали своја сведочанства, а новинари ширили причу о великим мајсторима... Ова награда је доказ да је Роштиљијада, настала 1989. године као локални сајам кулинарских специјалитета, прерасла у квалитетно организован фестивал добре забаве који окупља наше суграђане, госте из Србије и многих земаља.“

Градоначелник је подсетио да је 2019. Роштиљијади припало признање у категорији најпрепознатљивија гастро манифестација, а још крајем 2012. године у Лугану Лесковац је проглашен „Градом укуса“ због организације Роштиљијаде.

Директор ТОЛ-а Небојша Коцић се приликом свог обраћања захвалио градоначелнику и локалној самоуправи на подрши коју ова институција има.

„Није било лако организовати Роштиљијаду ове године уз поштовање свих мера које је Кризни штаб наложио и мислим да нам је награда припала и због тога јер је тешко било ускладити све што је било неопходно на великој површини, на отвореном простору. Успели смо и драго ми је што смо баш сад добили признање јер смо показали да у овако тешким околностима можемо да од почетка до краја без крупних проблема организујемо једну добру манифестацију. Било је прелепо и велика част бити јуче на додели награда у Мадленијануму.“

Након изјава о награди градоначелник Цветановић и директор Коцић су говорили о новогодишњој ноћи. Тада ће у новогодишњој ноћи све оне који се окупе на платоу испред Лесковачког културног центра забављати бенд Амајлија, моћи ће да уживају у наступу трубача, ватромету у поноћ, пљескавицама и топлим напицима. Оно по чему ће се овај дочек разликовати од претходних је новогодишња лутрија. Сви заинтересовани ће моћи да учествују а најсрећнији да добију бројне награде попут технике, викенд путовања у Србији, излете... У новогодишњој ноћи грађанима ће се поделити купони за учествовање у лутрији. Један део ће бити убачен у кутију а други код појединца који учествује у лутрији, те да ће извлачење бити обављено те вечери. Једно лице ће моћи да добије један купон.

У дворишту Шоп Ђокићеве куће данас је организовано снимање новогодишње емисије Гурман на којој је организовано такмичење. Градоначелник Цветановић је разговарао са такмичарима, пожелео им срећу и на крају уручио награде победницима.


#   Лесковац   Туристичка организација Лесковца   Туристички цвет признање   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима