Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Грчку од 1. маја вакцинисани грађани из Србије, шта са онима који нису

Bookmark and Share

26.01.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Меморандумом о разумевању у условима пандемије који су усагласили министри туризма Србије и Грчке, Татјана Матић и Харис Теокарис, вакцинисаним грађанима обе земље омогућен је улазак у другу земљу, док ће за оне који нису вакцинисани бити обавезан пи-си-ар или антигенски тест.

Ставрос - Фото: Василис Евагеолу
Ставрос - Фото: Василис Евагеолу

Овакав режим ће важити од 1. маја до 1. октобра, а меморандум је усаглашен на онлајн састанку министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић и министра Грчке за туризам Хариса Теокариса.

Министарка Матић је саопштила да је договорено да ће Меморандум предвидети међусобно признавање електронских потврда о вакцинацији.

Такође, на граници ће се радити насумични брзи тестови, рекла је она.

Напоменула је и да ће грађани који до сада нису могли да остваре заменска путовања за Грчку, а који су склопили уговоре са туристичким агенцијама, моћи то да ураде до 31. децембра ове године.

"Отварање грчке границе за наше грађане током летње сезоне биће симболична слика потпуне нормализације наших живота, и још једна потврда о дубоком и истинском пријатељству и изванредним билатералним односима Србије и Грчке", поручила је Матићева.


#   туризам   Грчка   вакцинација   ковид вакцина
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима