Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишкој Бањи отворен туристички Инфо центар (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Нишка Бања 04.06.2021. Јужна Србија Инфо

У Нишкој Бањи је отворен туристички Инфо центар. Центар је смештен у Синђелићевој улици а замишљен је као простор на коме ће сви туристички посленици Ниша моћи да представе своју понуду. Отварању је присуствовала градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

После уређења централног трга и фонтане Нишка Бања јуче је добила и Инфо центар. На једном месту у овом простору сви актери у туризму града Ниша моћи ће посетиоцима да претставе комплетну понуду.  Ове године општина Нишка Бања први пут учествује у прослави градске славе Светог цара Константина и царице Јелене.

“Погледајте само ову дивну променаду, када се сви радови буду завршили и када се прошире капацитети, мислим да нема разлога да параглајдеристи брини о томе где ће бити смештени. Ми смо ту за руководство бање, да им помогнемо у свему, баш као што смо помогли са туристичким ваучерима. У наредном периоду ћемо размишљати о помоћи власницима за обнову фасада вила. Има много тога и кренућемо редом, од Аква парка, па све друго“. – каже градоначелница.

Заједничким радом Град Ниш и Туристичка организација града раде на унапређењу понуде у самој Нишкој Бањи, али и повећању броја туриста, како би се на неки начин вратила она стара слава коју је имала Нишка Бања.

„Руководство града,  ради на унапређењу Бање. Адаптирају се постојећи хотели, али се посебна пажња посвећује томе да се повећа категоризација приватног смештаја преко апликације Е-туриста, да се видљивост смештаја повећа, како би били ближи и видљивији и потенцијалним гостима и инвеститорима“ – каже директорка ТОН-а Драгана Петровић.

O важности  туристичког Инфо центра , развоју Нишке Бање, први човек каже  да захваљујући  локалној самоуправи и туристичкој организацији бања добија ново рухо које и засужује.

„Нишка Бања дуго има проблем са смештајним капацитетима, али захваљујући великим пројектима, као што су Аква парк и Ботаничка башта тај проблем ће бити решен. У току ове године очекујемо да се хотел „Србија“ реконструише,  али о конкретним роковима не можемо причати с обзиром да је то приватно власништво. Бања данас има велику перспективу и да уз све мале пројекте које реализујемо, можемо да очекујемо и то велико сређивање“ – рекао је председник ГО Нишка Бања Душан Живковић.

ВИДЕО: АМ ПРЕС


#   туризам   Драгана Сотировски   Нишка Бања   Туристичка организација Ниш   инфо пулт   Туристичко информациони центар
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима