Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Niškoj Banji otvoren turistički Info centar (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niška Banja 04.06.2021. Južna Srbija Info

U Niškoj Banji je otvoren turistički Info centar. Centar je smešten u Sinđelićevoj ulici a zamišljen je kao prostor na kome će svi turistički poslenici Niša moći da predstave svoju ponudu. Otvaranju je prisustvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Posle uređenja centralnog trga i fontane Niška Banja juče je dobila i Info centar. Na jednom mestu u ovom prostoru svi akteri u turizmu grada Niša moći će posetiocima da pretstave kompletnu ponudu.  Ove godine opština Niška Banja prvi put učestvuje u proslavi gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

“Pogledajte samo ovu divnu promenadu, kada se svi radovi budu završili i kada se prošire kapaciteti, mislim da nema razloga da paraglajderisti brini o tome gde će biti smešteni. Mi smo tu za rukovodstvo banje, da im pomognemo u svemu, baš kao što smo pomogli sa turističkim vaučerima. U narednom periodu ćemo razmišljati o pomoći vlasnicima za obnovu fasada vila. Ima mnogo toga i krenućemo redom, od Akva parka, pa sve drugo“. – kaže gradonačelnica.

Zajedničkim radom Grad Niš i Turistička organizacija grada rade na unapređenju ponude u samoj Niškoj Banji, ali i povećanju broja turista, kako bi se na neki način vratila ona stara slava koju je imala Niška Banja.

„Rukovodstvo grada,  radi na unapređenju Banje. Adaptiraju se postojeći hoteli, ali se posebna pažnja posvećuje tome da se poveća kategorizacija privatnog smeštaja preko aplikacije E-turista, da se vidljivost smeštaja poveća, kako bi bili bliži i vidljiviji i potencijalnim gostima i investitorima“ – kaže direktorka TON-a Dragana Petrović.

O važnosti  turističkog Info centra , razvoju Niške Banje, prvi čovek kaže  da zahvaljujući  lokalnoj samoupravi i turističkoj organizaciji banja dobija novo ruho koje i zasužuje.

„Niška Banja dugo ima problem sa smeštajnim kapacitetima, ali zahvaljujući velikim projektima, kao što su Akva park i Botanička bašta taj problem će biti rešen. U toku ove godine očekujemo da se hotel „Srbija“ rekonstruiše,  ali o konkretnim rokovima ne možemo pričati s obzirom da je to privatno vlasništvo. Banja danas ima veliku perspektivu i da uz sve male projekte koje realizujemo, možemo da očekujemo i to veliko sređivanje“ – rekao je predsednik GO Niška Banja Dušan Živković.

VIDEO: AM PRES

Komentara: 0


#   turizam   Dragana Sotirovski   Niška Banja   Turistička organizacija Niš   info pult   Turističko informacioni centar
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima