Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Адвокат Дозет сам, а на контраскупу стотинак адвоката

rssBookmark and Share

19.11.2014.

Позив који је колегама упутио суспендовани адвокат Драган Дозет да прекину штрајк и крену на суђења, није наишао на одобравање нишких адвоката.

Адвокат Дозет сам, а на контраскупу стотинак адвоката

У заказаном термину, пред судом, данас у 11 сати, није се појавио нико осим Дозета док се у парку преко пута суда окупило стотинак адвоката који су у штрајку.

"Имам 32 године и три године сам адвокат. Све младе колеге, осим Дозета, подржавају обуставу рада и желе да се ова уставна криза што пре реши. Не функционише једна грана власти управо зато што је дато да искључиво 93 нотара оверавају и сачињавају уговоре, и управо због тога из буџета Србије одлазе огромна средства." - каже адвокат Петар Ракочевић.

Руководство Адвокатске коморе Ниша дошло је да спречи и застраши адвокате који желе да раде. Адвокатска комора Ниша има 700 адвоката а оних 600 не смеју једноставно да дођу управо због овога што се ради. Данас су дошли да провере ко ће да дође и да мене пљују. Да ли у некој демократској земљи може да се толерише да адвокати спречавају некога ко жели да ради. Нека се настави борба за адвокатске захтеве али не на овај начин, не шпијунирањем и застрашивањем - каже Дозет.

Он тврди да се адвокати, посебно млађи, окупљају око недавно основаног Удружења адвоката Србије које не подржава штрајк и да ће ускоро наступити масовно.

Гордан Пантић, председник Адвокатске заједнице адвоката Ниша, пак тврди да су нишки адвокати јединствени и да поштују одлуку о штрајку, осим петорице адвоката, међу којима је и Дозет, који су суспендовани.

Он каже да је Дозет из разлога који су „вероватно политизовани" позвао адвокате да прекину штрајк и окупе се пред судом.

Ви сте видели да нико није дошао други осим њега. Ми смо се спонтано окупили у парку управо због овог отвореног позива. Организовања није било, хтели смо да покажемо нашу снагу и наше јединтво. Управо зато што адвокати као што је Дозет причају супротно и да има адвоката који раде. Не кажемо да нема, али у складу са нашим прописима предузимају се мере против њих и то је све у складу са Законом о адвокатури и статутом адвокатске коморе - каже Пантић.

 


#   протест   адвокати   адвокатска комора   Гордан Пантић   Драган Дозет   Петар Ракочевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима