Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Advokat Dozet sam, a na kontraskupu stotinak advokata

rssBookmark and Share

19.11.2014.

Poziv koji je kolegama uputio suspendovani advokat Dragan Dozet da prekinu štrajk i krenu na suđenja, nije naišao na odobravanje niških advokata.

Advokat Dozet sam, a na kontraskupu stotinak advokata

U zakazanom terminu, pred sudom, danas u 11 sati, nije se pojavio niko osim Dozeta dok se u parku preko puta suda okupilo stotinak advokata koji su u štrajku.

"Imam 32 godine i tri godine sam advokat. Sve mlade kolege, osim Dozeta, podržavaju obustavu rada i žele da se ova ustavna kriza što pre reši. Ne funkcioniše jedna grana vlasti upravo zato što je dato da isključivo 93 notara overavaju i sačinjavaju ugovore, i upravo zbog toga iz budžeta Srbije odlaze ogromna sredstva." - kaže advokat Petar Rakočević.

Rukovodstvo Advokatske komore Niša došlo je da spreči i zastraši advokate koji žele da rade. Advokatska komora Niša ima 700 advokata a onih 600 ne smeju jednostavno da dođu upravo zbog ovoga što se radi. Danas su došli da provere ko će da dođe i da mene pljuju. Da li u nekoj demokratskoj zemlji može da se toleriše da advokati sprečavaju nekoga ko želi da radi. Neka se nastavi borba za advokatske zahteve ali ne na ovaj način, ne špijuniranjem i zastrašivanjem - kaže Dozet.

On tvrdi da se advokati, posebno mlađi, okupljaju oko nedavno osnovanog Udruženja advokata Srbije koje ne podržava štrajk i da će uskoro nastupiti masovno.

Gordan Pantić, predsednik Advokatske zajednice advokata Niša, pak tvrdi da su niški advokati jedinstveni i da poštuju odluku o štrajku, osim petorice advokata, među kojima je i Dozet, koji su suspendovani.

On kaže da je Dozet iz razloga koji su „verovatno politizovani" pozvao advokate da prekinu štrajk i okupe se pred sudom.

Vi ste videli da niko nije došao drugi osim njega. Mi smo se spontano okupili u parku upravo zbog ovog otvorenog poziva. Organizovanja nije bilo, hteli smo da pokažemo našu snagu i naše jedintvo. Upravo zato što advokati kao što je Dozet pričaju suprotno i da ima advokata koji rade. Ne kažemo da nema, ali u skladu sa našim propisima preduzimaju se mere protiv njih i to je sve u skladu sa Zakonom o advokaturi i statutom advokatske komore - kaže Pantić.

 


#   protest   advokati   advokatska komora   Gordan Pantić   Dragan Dozet   Petar Rakočević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima