Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Аустрије посетио Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 06.04.2017. Јужна Србија Инфо

Лесковац је данас посетио амбасадор Републике Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер и том приликом ближе се упознао са потенцијалима нашег града и могућностима унапређења сарадње лесковачких и аустријски привредника.

Амбасадор Аустрије посетио Лесковац

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је као пример добре праксе пословања аустријских компанија у Лесковцу навео Пор Вернер Вебер, који је само у протеклих 15 месеци уложио преко милион евра у подизање квалитета својих услуга у нашем граду.

- Око 500 аустријских фирми данас послује у нашој земљи, а са око 2,3 милијарди евра инвестиција Аустрија је тренутно највећи страни улагач у Србији. То значи да су аустријске компаније препознале српско тржиште као велики потенцијал, а добри политички односи и побољшање пословног амбијента у Србији су додатан подстицај аустријским инвеститорама да наставе да улажу у нашу земљу. Лесковац ту мора да тражи своју шансу за унапређење сарадње са аустријским привредницима, јер имамо шта да им понудимо, рекао је градоначелник Цветановић.

- Градоначелник и његови сарадници упознали су ме са различитим потенцијалима овог града и уверен сам да ће то допринети даљем развоју наше сарадње са Лесковцем, рекао је амбасадор Ајгнер.

Он је са градоначелником Цветановићем обишао пољопривредног произвођача Јовицу Стојковић у Навалину, Кланицу и прераду меса "Маринковић" у овом месту, као и Фабрику за пречиишћавање отпадних вода у Богојевцу.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Аустрија   Јоханес Ајгнер   Пор Вернер Вебер
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима