Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Austrije posetio Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 06.04.2017. Južna Srbija Info

Leskovac je danas posetio ambasador Republike Austrije u Srbiji Johanes Ajgner i tom prilikom bliže se upoznao sa potencijalima našeg grada i mogućnostima unapređenja saradnje leskovačkih i austrijski privrednika.

Ambasador Austrije posetio Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je kao primer dobre prakse poslovanja austrijskih kompanija u Leskovcu naveo Por Verner Veber, koji je samo u proteklih 15 meseci uložio preko milion evra u podizanje kvaliteta svojih usluga u našem gradu.

- Oko 500 austrijskih firmi danas posluje u našoj zemlji, a sa oko 2,3 milijardi evra investicija Austrija je trenutno najveći strani ulagač u Srbiji. To znači da su austrijske kompanije prepoznale srpsko tržište kao veliki potencijal, a dobri politički odnosi i poboljšanje poslovnog ambijenta u Srbiji su dodatan podsticaj austrijskim investitorama da nastave da ulažu u našu zemlju. Leskovac tu mora da traži svoju šansu za unapređenje saradnje sa austrijskim privrednicima, jer imamo šta da im ponudimo, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

- Gradonačelnik i njegovi saradnici upoznali su me sa različitim potencijalima ovog grada i uveren sam da će to doprineti daljem razvoju naše saradnje sa Leskovcem, rekao je ambasador Ajgner.

On je sa gradonačelnikom Cvetanovićem obišao poljoprivrednog proizvođača Jovicu Stojković u Navalinu, Klanicu i preradu mesa "Marinković" u ovom mestu, kao i Fabriku za prečiišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Austrija   Johanes Ajgner   Por Verner Veber
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima