Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ансамбл "Мозаик" организатор и домаћин VI Семинара фолклора за кореографе, уметничке руководиоце и тренере фолклора

rssBookmark and Share

Ниш 28.06.2021. Јужна Србија Инфо

Ансамбл Народних Игара и Песама "Мозаик", прортеклог викенда је био организатор шестог Семинара фолклора за кореографе, уметничке руководиоце и тренере фолклора.

Ансамбл "Мозаик" организатор и домаћин VI Семинара фолклора за кореографе, уметничке руководиоце и тренере фолклора

На самом семинару приказане су биле четири области и то, Игре Пиротског поља, Игре из околине Ниша, Игре из околине Сокобање и Игре из Неготина.

Семинару су присуствовали око 50 полазника семинара из свих крајева Србије као и колеге из Аустрије и Немачке.

"Семинар је окупио велики број професионалних играче, као и руководиоце Фолклорних ансамбала. Сви полазници семинара су понели прелепе утиске из нашег - царског града", кажу организатори.

За три дана колико је семинар трајао у хотелу "Видиковац", полазници су такође имали и времена да обиђу "све нишке калдрме" и упознају традицију нашег града.

Организатори, Марјан Здравковић, Милош Денић и Милена Денић једногласни су, "да је ово заиста била напорна организација, али уједно и величанствена, како само доликује нашем граду и какву баш заслужују сви полазници семинара који су три дана провели у Нишу".

"Драго нам је да нам стално пристижу честитке од стране учесника за целу организацију семинара, како смештаја, тако и одабраних области које су приказане на семинару", додају задовољно.


#   Ниш   фолклор   КУД Мозаик   семинар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима