Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ansambl "Mozaik" organizator i domaćin VI Seminara folklora za koreografe, umetničke rukovodioce i trenere folklora

rssBookmark and Share

Niš 28.06.2021. Južna Srbija Info

Ansambl Narodnih Igara i Pesama "Mozaik", prorteklog vikenda je bio organizator šestog Seminara folklora za koreografe, umetničke rukovodioce i trenere folklora.

Ansambl "Mozaik" organizator i domaćin VI Seminara folklora za koreografe, umetničke rukovodioce i trenere folklora

Na samom seminaru prikazane su bile četiri oblasti i to, Igre Pirotskog polja, Igre iz okoline Niša, Igre iz okoline Sokobanje i Igre iz Negotina.

Seminaru su prisustvovali oko 50 polaznika seminara iz svih krajeva Srbije kao i kolege iz Austrije i Nemačke.

"Seminar je okupio veliki broj profesionalnih igrače, kao i rukovodioce Folklornih ansambala. Svi polaznici seminara su poneli prelepe utiske iz našeg - carskog grada", kažu organizatori.

Za tri dana koliko je seminar trajao u hotelu "Vidikovac", polaznici su takođe imali i vremena da obiđu "sve niške kaldrme" i upoznaju tradiciju našeg grada.

Organizatori, Marjan Zdravković, Miloš Denić i Milena Denić jednoglasni su, "da je ovo zaista bila naporna organizacija, ali ujedno i veličanstvena, kako samo dolikuje našem gradu i kakvu baš zaslužuju svi polaznici seminara koji su tri dana proveli u Nišu".

"Drago nam je da nam stalno pristižu čestitke od strane učesnika za celu organizaciju seminara, kako smeštaja, tako i odabranih oblasti koje su prikazane na seminaru", dodaju zadovoljno.


#   Niš   folklor   KUD Mozaik   seminar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima