Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аустријанци донирају ЛЕД расвету за нишке саобраћајнице

rssBookmark and Share

19.01.2016. Танјуг

Аустријска компанија Цумтобел група (Zumtobel Group) донираће модерну ЛЕД расвету за најмање по једну улицу у Београду и Нишу, најављено је данас на састанку у Привредној комори Србије.

Аустријанци донирају ЛЕД расвету за нишке саобраћајнице

Цумтобел група ће донирати и оперативни систем који ће унапредити функционисање инфраструктуре на тим градским саобраћајницама, додаје се у саопштењу ПКС.

У саопштењу се наводи да ће наредних дана, аустријски стручњаци са колегама из надлежних градских служби проценити где је најбоље инсталирати систем, како би београдске и нишке улице већ за месец дана добиле модерну расвету.

Донација аустријске фирме договорена је приликом недавног сусрета премијера Александра Вучића и представника Цумтобел групе.

"Одлуком да Београду и Нишу поклони модерну опрему за побољшање саобраћаја на градским улицама, Цумтобел група потврђује намеру да прошири пословање у Србији и региону југоисточне Европе и дугорочно остане на овом тржишту", рекао је председник ПКС Марко Чадеж у разговору са представницима аустријске фирме.

Састанку у ПКС присуствовали су и саветник председника Владе Србије Данило Цицмил, секретар у Секретаријату за енергетику Града Београда Марко Стојановић и градоначелник Ниша Зоран Перишић, који су обећали неопходну подршку да би се донација што ефикасније реализовала.

Цумтобел група из Дорнбирна, од породичне фирме основане 1950. године постао је интернационална компанија, једна од водећих у области иновативних решења за расвету и производњу пратећих компоненти. Групација је излистана на Бечкој берзи (ATX) и тренутно запошљава 7.234 радника, а у 2014. години је остварила обрт од 1,3 милијарде евра (ЕБИТ 41,1 милион ЕУР).

 


#   саобраћај   Зоран Перишић   Привредна комора   Аустрија   Марко Стојановић   Марко Чадеж   Zumtobel Group   ЛЕД расвета   Цумтобел
@ProfdrPerisic @zumtobelgroup @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима