Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без скенера у болници у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 08.05.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Због квара рентгенске цеви, у прокупачкој Општој болници „Др Алекса Савић“ већ пет месеци не ради скенер, изјавила је данас директорка болнице Радмила Антонијевић.

Без скенера у болници у Прокупљу

Једини скенер на подручју целог Топличког округа у квару је од почетка ове године, а хитни случајеви упућују се у приватне клинике у Нишу, док су остали на листи чекања, која је све дужа.

Вредност овог најсавременигег скенра које је Министартво здравља донирало прокупачкој болници је око 60 милиона динара.

Пацијенти се како нам је потврђено најчешће упућују у приватне клинике у Нишу, где за ову услугу плаћају више од 100 евра, а лекари са подручја Топличког округа по послатом пацијенту добијају одређени проценат, од око 20 евра.

На скенеру који већ око пет месеци не ради прегледа се срце, кичма, крвни судови и екстремитети, односно могу се обављати све врсте прегледа.

Иначе, болница у Прокупљу од републичког фонда за здравствено осигурање добија новац за поравку свих кварова на уређајима у здравственој установи о чему сведоче документи о пренетим средствима на рачун болнице.

Општа болница у Прокупљу једина је за Топлички округ и у њој се лечи око 100.000 житеља из општина Куршумлија, Блаце, Житорађа и Прокупље.

 


#   Прокупље   болница   Др Алекса Савић болница   Житорађа   Топлички округ   Радмила Антонијевић   Министартво здравља   општа болница   скенер   општина Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима